szamanka Napisano 12 Czerwca 2017 Share Napisano 12 Czerwca 2017 Spoko muchołówkę kupisz w markecie, większość z nas ma stamtąd jakieś rośliny. Jesli tylko trafisz na świeżą dostawę, a nie zabiedzone rośliny, które stoją już miesiąc bez wody to kupuj śmiało. Ktoś ostatnio pisał, że nawet w którejś biedronce mięsożery były. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekMM Napisano 12 Czerwca 2017 Share Napisano 12 Czerwca 2017 Jeśli masz w okolicy Kaufland to zajrzyj, gdyż ostatnio mieli te rośliny w dość dobrym stanie i niezbyt wysokiej cenie. Niestety oferta była chyba tylko na weekend (10-11.06), ale może rośliny jeszcze soją. Ja szukałem w Biedronce, ale przynajmniej w mojej nie było. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Browarski Napisano 12 Czerwca 2017 Share Napisano 12 Czerwca 2017 (edytowane) Czy znacie jakieś dobre sklepy gdzie taką dojrzałą muchołowkę można kupić ?? widziałem u nas mapę z hodowcami tylko nie wiem jak się z nimi skontaktować jest na to jakiś sposób ?? Kaufland ma w tym roku bardzo ładne muchołówki. Akurat udało mi się trafić na dzień, w którym zostały wystawione do sprzedaży. Były w rewelacyjnej kondycji - ładne duże okazy i ładnie wybarwione. Cena coś ok. 9.90 zł Niektóre wyglądały jak forma ''Red Green''. Dostęp do słońca mogę mieć z dwóch stron wschód lub zachód innej możliwości nie mam. Jeśli masz okna idealnie na linii wchód-zachód, to jakiejś wielkiej różnicy nie ma. Ale z tego co wiem, to lepiej trzymać już muchołówkę na wschodnim jeśli nie ma się okna na południe. Ja trzymam na wschodnim oknie, ale gdy jest pełne słonce na zachodnim, to po prostu przenoszę. Dzięki temu roślina ma więcej bezpośredniego słońca i lepiej się wybarwia. Edytowane 13 Czerwca 2017 przez Piotr Browarski Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Struś Napisano 17 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2017 Dzięki panowie za pomoc We wtorek jadę do Lubina z tego co widziałem są też w Obi ale obok jest Kaufland więc zobaczę co tam mają. Dzięki wielkie za rady co do nasłonecznienia, będę wdzięczny jeszcze jak napiszecie co ile swoje dojrzałe roślinki podlewacie, moje maleństwo padło z przelania za dużo wody otrzymywała jak na jej młody wiek, nasiona mam ale zostawię pierw dużą się zaopiekuję i zobaczę jak to będzie szło Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Browarski Napisano 20 Czerwca 2017 Share Napisano 20 Czerwca 2017 będę wdzięczny jeszcze jak napiszecie co ile swoje dojrzałe roślinki podlewacie, moje maleństwo padło z przelania Jeśli chodzi o podlewanie, to nie ma tu reguł. W dni słoneczne i ciepłe musisz pilnować, by wody w podstawku nie zabrakło. W dni zimne i pochmurne, możesz zrobić np.jeden dzień przerwy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Struś Napisano 23 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2017 Panowie pochwalę się o to moje dwa nabytki Pierwszy 20 nasion Muchołówki Red-Green A drugi to LOW GIANT Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexx3 Napisano 23 Czerwca 2017 Share Napisano 23 Czerwca 2017 To teraz pochwal się gdzie takiego ładnego muchola dostałeś Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Struś Napisano 17 Lipca 2017 Autor Share Napisano 17 Lipca 2017 To teraz pochwal się gdzie takiego ładnego muchola dostałeś Jak będę w domu to podam w ładny sposób gdzie kupiłem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Struś Napisano 17 Lipca 2017 Autor Share Napisano 17 Lipca 2017 (edytowane) Ostatnio w pewnym sklepie nabyłem muchołówkę jak widać na zdjęciu trochę oklapnięta jest jaka może być to przyczyna i jak ją podnieść, jest to muchołówka amerykańska. A poniżej gigant nie wiem czy na zdjęciu widać jakby czarne plamki na pułapkach to jest normalne zaś liście niektóre wyglądają jak by uschnięte to normalne? Stare owady w pułapkach powinno się usuwać czy zostają one do uschnięcia pułapki ??Spytacie co ile ją podlewam aktualnie co dwa dni. Edytowane 28 Lipca 2017 przez Struś Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi