allgreen Napisano 31 Maja 2017 Share Napisano 31 Maja 2017 (edytowane) Testowałem obiektyw macro do zdjęć w smartfonie. I zrobiłem w zeszłym roku taki oto filmik przedstawiający ruch D. burmannii bez przyśpieszenia. Może kogoś zainteresuje. oglądać od 0:45 Edytowane 2 Czerwca 2017 przez allgreen Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekMM Napisano 1 Czerwca 2017 Share Napisano 1 Czerwca 2017 Ma speeda :-) A można wiedzieć jaki ten obiektyw kupiłeś? Sam się zastanawiam nad kupnem czegoś takiego. Oczywiście cudów nie oczekuję, choć u Ciebie wygląda to dobrze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 1 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2017 (edytowane) Coś takiego Najprostszy, najtańszy na allegro. Po prostu pod hasłem obiektyw https://allegro.pl/kategoria/telefony-i-akc...ga-ele-1-5-0511 oczywiście mowa o obiektywach z kategorii akcesoria do smartfonów. Cena z przesyłka zaczyna się chyba od około 12 zł. Efekty jak widać, roślina z filmiku niecałe 2 cm średnicy. Są też takie za 60 zł i więcej, ale mi wystarczy taki, bo i tak robi swoje Gdyby porównać z obiektywem oraz bez to wychodzi takie coś: Oczywiście to i tak dalej zdjęcia z taniego smartfonu Edytowane 1 Czerwca 2017 przez allgreen Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grabi Napisano 2 Czerwca 2017 Share Napisano 2 Czerwca 2017 Fajne nawet nie wiedziałem że takie coś istnieje. Do amatorskich zdjęć w sam raz. I jak to mówią u mnie w pracy: CCC (cena czyni cuda) Próbowałeś innych obiektywów z zestawu np wide? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekMM Napisano 2 Czerwca 2017 Share Napisano 2 Czerwca 2017 Dzięki za info. Również jestem amatorem jeśli idzie o foto więc taka jakość :-) za tę cenę mnie satysfakcjonuje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 2 Czerwca 2017 Share Napisano 2 Czerwca 2017 Mam taki obiektyw ale coś mi się wydaje, ze dużo zalezy od telefonu bo na moim lg g2 lepiej sprawdza się program Cozy Magnifier Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 2 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2017 Cytat Próbowałeś innych obiektywów z zestawu np wide? Tak choć nie przepadam za nimi, nie wychodzą ciekawie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi