Pożeracz Napisano 14 Czerwca 2017 Share Napisano 14 Czerwca 2017 (edytowane) Witam, Chciałbym pokazać wam moje roślinki. Na początek pokażę moje rosiczki cieniolubne. D. schizandra- moja ulubiona <3 D. prolifera D. x andromeda Jeszcze nie robiłem osobnego zdjęcia D. Adelae, bo nie są u mnie długo i jeszcze się nie zaaklimatyzowały, ale można je zobaczyć na kilku obrazkach. Pozdrawiam Edytowane 14 Czerwca 2017 przez Pożeracz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 18 Czerwca 2017 Share Napisano 18 Czerwca 2017 Piękne! Szczególnie D. schizandra do łatwych nie należy. Jak uda się jej dopasować warunki, to warto potem ich nie poprawiać, bo można uzyskać odwrotny efekt. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pożeracz Napisano 18 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2017 Piękne! Szczególnie D. schizandra do łatwych nie należy. Jak uda się jej dopasować warunki, to warto potem ich nie poprawiać, bo można uzyskać odwrotny efekt. Dziękuję, jutro może uda mi się wrzucić zdjęcia z torfowiska. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pożeracz Napisano 20 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2017 Oto moje torfowisko (w sumie istnieje dopiero od marca). Widok ogólny: Drosera filiformis var. filiformis x filiformis var. tracyi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pożeracz Napisano 20 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2017 Ciąg dalszy... Drosera intermedia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pożeracz Napisano 20 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2017 Drosera murfetti i Drosera x obovata Sarracenia flava var. ornata Sarracenia leucophylla L09 (PJ plants) Na torfowisku jest jeszcze kilka roślin, ale to innym razem Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 20 Czerwca 2017 Share Napisano 20 Czerwca 2017 D. murfettii zimowała Ci na zewnątrz? Bałbym się, że nie da rady przetrwać polskiej zimy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pożeracz Napisano 20 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2017 D. murfettii zimowała Ci na zewnątrz? Bałbym się, że nie da rady przetrwać polskiej zimy. Nie... D. murfettii jest tam od 2 tygodni, rośliny nie zimujące mam zamiar po prostu wykopywać na zimę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi