Skocz do zawartości

Kasiek wita

Kasiek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam cieplutko wszystkich użytkowników forum.

Mam na imię Kaśka pochodzę z zakątka Warmii i Mazur. Przygodę z tymi fajnymi roślinkami rozpoczęłam półtorej tygodnia temu, gdy przyszła upragniona paczuszka z nasionkami i żywymi roślinkami. Już wcześniej ( 2-3 lata temu) miałam ochotę je ściągnąć, ale tak jakoś wyszło że czynię to dopiero teraz. Trochę przestudiowałam Wasze forum, by dowiedzieć się co nieco na temat roślinek, ich wymaganiach i opiece ;).

Obecnie posiadam jedną muchołówkę amerykańską i rosiczkę droserę capensis. Dorzucone miałam jeszcze dwie roślinki gratisowo : muchołówkę royal red i tłustosza p. agnata. Z tego powodu, że pożywionka u nas nie brakuje (kochane muszki owocówki), roślinki będą miały co jest przez kolejne parę miesięcy ;)

A to moje roślinki zaraz po rozpakowaniu paczuszki:

post-7626-1498034114_thumb.jpg

Obecnie prezentują się tak :

post-7626-1498034124_thumb.jpg

post-7626-1498034132_thumb.jpg

post-7626-1498034144_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Gorąco witamy i dziękujemy, że miałaś chęci poczytać trochę na temat swoich roślin!

(mało kto z nowo przybyłych to robi ;)

Szykuj się na kolejne rośliny, bo wybrałaś sobie potwornie wciągające hobby :D

Pozdrowienia z Gdańska !

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

Nie wiem czy to odpowiednie miejsce ale przesadziłam dzis swoje roślinki. Szybciutko podłoże przyszło ? muchołówkę royal red rozdzieliłam. Podłoże piękne - bez porównania z tym co dostałam wcześniej.Zdjęcia załączę niedługo. Musze na kompa ściągnąć i zmniejszyć rozmiar ?

edit

Oto i zdjęcia. Teraz tylko czekać aż poodbijają ;)

post-7626-1498846330_thumb.jpg

post-7626-1498846324_thumb.jpg

Edytowane przez Kasiek
Odnośnik do odpowiedzi