mmandi Napisano 3 Lipca 2006 Share Napisano 3 Lipca 2006 czy wszystkie rosiczki są samopylne ?? chodzi mi w szczególności o d. buramnii i d. nidiformis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 3 Lipca 2006 Share Napisano 3 Lipca 2006 obie z wymienionych są samopylne tak jak wiekszość rosiczek :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
minuu Napisano 3 Lipca 2006 Share Napisano 3 Lipca 2006 Skorzystam z tematu czy Drosera binata też należy do rosiczek samopylnych? właśnie mi kwitnie i nie wiem czy pozostawić ją w spokoju czy mam przenosić pyłek... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 3 Lipca 2006 Share Napisano 3 Lipca 2006 binata wymaga zapylenie krzyzowego (tropikalne chyba nie) jeśli masz binate Y lub T to musi być zapylona krzyzowo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_constantine Napisano 3 Lipca 2006 Share Napisano 3 Lipca 2006 Ale binata jest bardzo prosta w rozmnażaniu. Rozmnażałem ją już kilka razy i zawsze z powodzeniem. Utnij "pułapkę" kleistą i zostaw na mokrym torfie. Na pewno uzyskasz nową rośłinkę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
minuu Napisano 3 Lipca 2006 Share Napisano 3 Lipca 2006 roślina ma dopiero 3 wpełni rozwinięte listki więc poczekam aż troche podrośnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snakers1 Napisano 7 Lipca 2006 Share Napisano 7 Lipca 2006 Żeby nie zakładać nowego tematu... Czy d. rotundifolia, d. intermedia są samopylne?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość CP fan Napisano 7 Lipca 2006 Share Napisano 7 Lipca 2006 Żeby nie zakładać nowego tematu... Czy d. rotundifolia, d. intermedia są samopylne?? TAK Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
many56 Napisano 25 Lipca 2006 Share Napisano 25 Lipca 2006 a jest moze gdzies wykaz rosiczek samopylnych i nie ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turim Napisano 25 Lipca 2006 Share Napisano 25 Lipca 2006 To co mi się udało uzbierać: Drosera brevifolia - samopylna, może być roczna Drosera burkeana - samopylna, roczna Drosera burmanii - samopylna, zamiera po kwitnieciu Drosera cistiflora - samopylna, zimuje latem Drosera cuneifolia - samopylna Drosera glanduligera - samopylna, roczna Drosera montana - samopylna Drosera natalensis - samopylna Drosera spatulata - samopylna Drosera aliciae - samopylna Drosera capensis - samopylna Drosera capillaris - samopylna, bywa jendoroczna Drosera filiformis - samopylna Drosera intermedia - samopylna Drosera linearis - samopylna Drosera rotundifolia - samopylna Drosera stenopetala - samopylna Drosera affinis - samopylna Drosera banskii - samopylna Drosera burkeana - samopylna Drosera burmanii - samopylna, roczna Drosera indica - samopylna, roczna Drosera madagascariensis - samopylna Drosera spatulata - samopylna Drosera ramellosa - samopylna Drosera auriculata - samopylna Drosera peltata - samopylna Możliwe, że to nie wszystkie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
many56 Napisano 25 Lipca 2006 Share Napisano 25 Lipca 2006 Spoczko wielkie dzieki :smile: :smile: :smile: :smile: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scurvy Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Mam pytanko co do nastepnych gatunków: -ramentacea -anglica Czy one sa samopylne? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi