Matek# Napisano 6 Lipca 2006 Share Napisano 6 Lipca 2006 quroq obejżyj sobie ten link to może wpadniesz na jakiś nowy pomysł. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 8 Lipca 2006 Share Napisano 8 Lipca 2006 Co do dokarmiania ale tłustoszy- cytat z: http://bugstraps.lunar.pl/pl/hodowla/hodow...nguicula_pl.php "Dokarmianie Jest bardzo wskazane. Można stosować do tego celu np. zmielony pyłek kwiatowy bądź umieścić na liściu od czasu do czasu jakiegoś drobnego owada typu muszka owocówka.. Nasze tłustosze dokarmiane są mieszanką, w skład której wchodzą sproszkowane - pyłek kwiatowy, rurecznik i larwy komarów." Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quroq Napisano 27 Lipca 2006 Autor Share Napisano 27 Lipca 2006 poczytałem sobie w/w post i chyba spróbuję z : -ochotką -serem -fasolka -kotlet sojowy? (b.dużo białka) :: coś jeszcze? aha i jeszczew rybka bo też w białko bogata jest :grin: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzid Napisano 27 Lipca 2006 Share Napisano 27 Lipca 2006 kuleczki nawozowe... oooo to dobre jest. zamiast do ziemi to w pulapke ;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nelchael Napisano 7 Sierpnia 2006 Share Napisano 7 Sierpnia 2006 Dawac roślince w hurtowych ilościach wszelkie robale posidające żądła lub jakiś jad- osy, pszczoły, mrówki...I sprawdzić, jak sobie z tym radzi. Pomysły na wyniki: -Wypuści, zanim trawienie uwolni syfy. -Jest na nie niewrażliwa. -Enzymy je rozłożą. -Owad jest trawiony w za małym stopniu. To samo, ale z jakimś dzbanecznikiem trawiącym chitynę... Nie, nie wiem, kto poświęci dorosłego dzbencznika ani kto będzie łapał mu trzmiele . @down: "...hurtowych..." Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mangusta Napisano 7 Sierpnia 2006 Share Napisano 7 Sierpnia 2006 Moja malutka muchołówka zywi się m.in. mrówkami, oglądając pod swiatło pułapke widac wyrażnie, że to mrówa. Na wiekszej muchołówce mrówki nie robią wrazenia A już nie wspomne o dzbaneczniku... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quroq Napisano 7 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2006 Nelchael: chityny to chyba nie strawi :/ chityna ma budowę podobną do celulozy, lecz w niektórych miejscach zamiast tlenu, w łańcuchu jest azot, przez co wiązania wodorowe w czątseczce są mocniejsze. Celuloza zaś jest praktycznie nierozpuszczalna w rozpuszczalnikach organicznych. Więc wątpie, żeby muchołówka (lub dzbanecznik) strawił jakiegoś owada z chitynowym pancerzem :grin: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quroq Napisano 8 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2006 zwracam honor, choć na mój chłopski rozum wydaje się to niemożliwe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi