Skocz do zawartości

Witekd91-galeria

Rekomendowane odpowiedzi

Czas na aktualizację mojej zakurzonej galerii :)

Rosiczki

D. capensis 'alba'

D. capensis

D. pulchella x niutidula

D. scorpioides

D. burmanii

D. filformis 'red' (G)

D. nidiformis (G)

D. spatulata (G)

Muchołówki

D.M. 'allred'

D.M. 'redgreen'

D.M. 'regular form'

Tłustosze

P. x weser

P. x gina

P. x tina (G)

Pływacze

U. sandersonii

U. bisquamata 'large pale flower' (G)

U. subulata var. cleistogamus (G)

Kapturnice

S. purpurea spp 'venossa'

Niektóre foty może nie są super wyraźne, ale postaram się zrobić jeszcze lepsze. Dodam jeszcze fote Ventraty, jak wypuści dzbanka :D . Zapraszam do komentowania ;)

Edytowane przez witekd91
Odnośnik do odpowiedzi

• 8 months later...

Z tego co wiem ta rosiczka jest sezonowa. To znaczy ze w ciągu jednego sezonu wegetacyjnego musi zawiązać owoce i obumiera. Łatwo mozna wywnioskowac ze rosnie stosunkowo szybko w przeciwieństwie do innych rosiczek.

Przynajmniej tak mi sie wydaje ale niech sie wypowie osoba bardziej kompetentna :D

M-M2

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...
Napisano (edytowane)

Sorki że nie odpisaywałem na pytanie Alcio ale powiadamianie nie dziala mi zawsze. Burmanii miałem od forumowaicza ale obecnie wybarwiła się na brązowo czyli R.I.P :(

Jednoroczna, ale wydaje nasiona. Ta nie zdążyła. Dziś właśnie wysiałem około 30 nasion :)

Edytowane przez witek_91
Odnośnik do odpowiedzi

Nie pierwsza klasa, bo robione w pośpiechu w 10 minut... Postaram się jak znajdę czas zaktualizowac wszystkie fotki i zrobić takie zdjęcia jakie są na nepenti.pl :)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.