wojwen Napisano 26 Lipca 2017 Share Napisano 26 Lipca 2017 Zamierzam kupić muchołówkę przez internet i trochę przytłacza mnie ilość dostępnych odmian (patrzyłem na ofertę jednego z polskich sklepów). Podobają mi się te klasycznie wyglądające odmiany z dużymi pułapkami, ale obawiam się że będą trudne w hodowli albo będą łatwo chorowały. Jakie odmiany polecacie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalic Napisano 27 Lipca 2017 Share Napisano 27 Lipca 2017 Osobiście zacząłem od 'Regular Form' i taką bym polecał. Najprostsza (najłatwiejsza), wydaje mi się, odmiana w hodowli. Informacje, jak się za to zabrać, znajdziesz na tym forum. Powodzenia w "opiece nad małym potworkiem" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 27 Lipca 2017 Share Napisano 27 Lipca 2017 Zamierzam kupić muchołówkę przez internet i trochę przytłacza mnie ilość dostępnych odmian (patrzyłem na ofertę jednego z polskich sklepów). Podobają mi się te klasycznie wyglądające odmiany z dużymi pułapkami, ale obawiam się że będą trudne w hodowli albo będą łatwo chorowały. Jakie odmiany polecacie? Te klasyczne muchołówki, o których wspomniałeś, będą właśnie najłatwiejsze i wykazujące największy wigor. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 27 Lipca 2017 Share Napisano 27 Lipca 2017 Low Giant Dingleys Giant SW Giant Royal Red Red Dragon te poradza sobie bez problemu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojwen Napisano 27 Lipca 2017 Autor Share Napisano 27 Lipca 2017 (edytowane) Dzięki za porady! Mam jeszcze wątpliwości co do sklepu, szczególnie co do wysyłki, jaki polecacie/odradzacie? Edit: Na niektórych stronach można kupić sadzonki w różnych rozmiarach(2-5cm średnicy), jaką najlepiej wybrać? Edytowane 27 Lipca 2017 przez wojwen Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 27 Lipca 2017 Share Napisano 27 Lipca 2017 Kup w heldros,tam mają duży wybór.Najlepiej kup większą muchołówke a co do wysyłki to jest na stronie heldros. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojwen Napisano 27 Lipca 2017 Autor Share Napisano 27 Lipca 2017 (edytowane) Szczerze mówiąc chciałem kupić muchołówkę Low Giant,ale nie mogę jej tam znaleźć. Jest jakoś inaczej nazwana czy ma szukać gdzie indziej? Edytowane 27 Lipca 2017 przez wojwen Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gaduła Napisano 27 Lipca 2017 Share Napisano 27 Lipca 2017 Możesz też kupić od kogoś z forum. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojwen Napisano 27 Lipca 2017 Autor Share Napisano 27 Lipca 2017 Szczerze mówiąc wolał bym ze sklepu, bo wiem z opinii że jest porządny, a że na tym forum często nie jestem, to nie wiedział bym od kogo kupić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 27 Lipca 2017 Share Napisano 27 Lipca 2017 Szczerze mówiąc wolał bym ze sklepu, bo wiem z opinii że jest porządny, a że na tym forum często nie jestem, to nie wiedział bym od kogo kupić. Mnóstwo muchołówek wygląda jak 'Low Giant' - ten klon chyba nie bardzo przyjął się w kolekcjach i nie jest popularny. Zdecydowanie polecam sklep Heldros, bo pracują tam porządni i kompetentni ludzie, a rośliny są w świetnym zdrowiu. Sugerowałbym zakup muchołówki w większym rozmiarze, najlepiej L lub XL. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojwen Napisano 27 Lipca 2017 Autor Share Napisano 27 Lipca 2017 Chciałbym kupić tą http://www.heldros.com/pl/p/Mucholowka-G16...lacks-giant/537, ale jest tylko w rozmiarze S. Da rade czy lepiej wybrać coś innego? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 28 Lipca 2017 Share Napisano 28 Lipca 2017 Dobra i podobna będzie 'Big Teeth Red Giant'. Widzę, że jest w rozmiarze L. Jeśli kupisz S-kę to długo przyjdzie Ci czekać na rozsądnych rozmiarów roślinę. Faktycznie zauważam, że z dostępnością czegoś większego w Heldros ostatnio kiepsko. Same maleństwa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi