jacko Napisano 24 Sierpnia 2017 Share Napisano 24 Sierpnia 2017 Witam wszystkich Kupiłem sobie growboxa 1x1x2m. i umieściłem w nim dzbaneczniki. Czy konieczne jest umieszczenie w nim wentylatorka 12W? Growbox ma 3 otwory wentylacyjne 2 u góry o średnicy 13 - 20 cm., ( w jednym z nich byłby umieszczony wentylator) i jeden u dołu o średnicy 13cm. Ponadto lekko uchyliłem drzwiczki. jak sądzicie czy ten wentylator jest potrzebny?? Dodatkowo pracując ochładza temperaturę w środku, co jest nieporządane. Moim zdaniem otwory wystarczają w zupełności. Jakie jest Wasze zdanie?? Proszę o odpowiedź. Pozdro JB Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 24 Sierpnia 2017 Share Napisano 24 Sierpnia 2017 Witam wszystkich Kupiłem sobie growboxa 1x1x2m. i umieściłem w nim dzbaneczniki. Czy konieczne jest umieszczenie w nim wentylatorka 12W? Growbox ma 3 otwory wentylacyjne 2 u góry o średnicy 13 - 20 cm., ( w jednym z nich byłby umieszczony wentylator) i jeden u dołu o średnicy 13cm. Ponadto lekko uchyliłem drzwiczki. jak sądzicie czy ten wentylator jest potrzebny?? Dodatkowo pracując ochładza temperaturę w środku, co jest nieporządane. Moim zdaniem otwory wystarczają w zupełności. Jakie jest Wasze zdanie?? Proszę o odpowiedź. Pozdro JB Umieszczenie w środku wentylatorów nie jest przypadkowe. To dość duża objętość i ktoś przy projektowaniu brał pod uwagę odpowiednią wentylacje. Możesz bardzo prosto sprawdzić jak działa wentylacja np zadymiając growboxa i wtedy zobaczysz jak rozchodzi się powietrze. Osobiście uważam, że przynajmniej jeden wentylator wyciągający powietrze powinien zostać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacko Napisano 25 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2017 wentylator w sęsie że wiatraczek, czy otwór w growboxie? Bo mi chodziło o wiatraczek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacko Napisano 25 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2017 Podłączyłem wiatraczek. będzie chodził całą dobę, cyrkulacja jest według mnie bardzo dobra. Zobaczę jak będzie działał. Pozdro JB Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi