jabusko Napisano 3 Lipca 2006 Share Napisano 3 Lipca 2006 Jak w temacie : Roślinka to Regular Form całe zdjecie jest w dziale galeria - stoi na balkonie miedzy innymi roslkinami balkonowym, tak więc czasem jest cien przez kwiatki balkonowe , woda w podstawce ok 0,5 cm gdy wsiąknie uzupełniam. 2 podstawka z kermazytem nonstop w wodzie tu wode uzupełniam ok 3-5 razy dziennie szybko paruje. i neiwiem czy to mutacja czy coś jej szkodzi liści nie ma poparzonych inne lada moment się roziwiną więc zoabczymy jak to bedzie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_constantine Napisano 3 Lipca 2006 Share Napisano 3 Lipca 2006 Myślę że nie maasz powodu do obaw. Może to faktycznie tylko mutacja. Jeśłi dzieje się to tylko z jedną pułapką to chyba nie ma powodu do paniki. Obejrzyj dokładnie liście od spodu bo może i szkodniki się dobrały do rośłiny. Nie sądzę jednak aby to była sprawa jakiegoś paskudzstwa.Zaatakowanych było by więcej liści. Ja stawiam na mutację ale dobrze by było aby inni forumowicze się wypowiedzieli. Wolę zdecydowanie sarracenie i dzbaneczniki od muchołówek . -=-=-=-=-=-=-=-=-=- P.S tylko nie panikój - jeśli mamy do czynienia z jedną tego typu pułapką nie masz powodu aby się martwić. Wydaje mi się że zapewniasz jej dobre warunki... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 3 Lipca 2006 Share Napisano 3 Lipca 2006 jeśli to nowa płapka to pomóż sie jej otworzyć bo się zlepiła w środku. Też tak kiedyś miałem po rozdzieleniu płapka jest normalna Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabusko Napisano 3 Lipca 2006 Autor Share Napisano 3 Lipca 2006 no rozdzieliłem ją ale dalej została pomarszcona mzoe sie wyprostuje po czasie;) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 3 Lipca 2006 Share Napisano 3 Lipca 2006 jutro juz powinno być git Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi