Skocz do zawartości

żarówka led

Kasiek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Wiem, że tematów troche było już w tym temacie. Nie potrafię dobrać odpowiedniego oświetlenia, dla mojej malusiej kolekcji owadożerców. Z tego powodu że za oknem jesień (szary, buro i ponuro) chcę trochę doświetlić swoje roślinki : Rosiczka typical i alba, muchołówki i dwie kapturnice. No i nasionka, które ok miesiąca temu posiałam. Jaka żarówkę led byście polecili, taką która za dużo prądu jeść nie będzie. Zależy mi też by mucholki sie trochę odbarwiły.

Odnośnik do odpowiedzi

Do belki z oświetlenie znalazłam taka swietlowke. Waszym zdaniem będzie dobra do doswietlenia mucholow rosiczek i kapturnic? Klik

Belka to takie cosik :

post-7626-1504538878_thumb.jpg

Edytowane przez Kasiek
Odnośnik do odpowiedzi

Do belki z oświetlenie znalazłam taka swietlowke. Waszym zdaniem będzie dobra do doswietlenia mucholow rosiczek i kapturnic? Klik

Belka to takie cosik :

post-7626-1504538878_thumb.jpg

Od biedy będzie.Jesli nie masz zamiaru zimować kapturnica i muchołówki to lepiej żeby było mocniejsze źródło światła.

Odnośnik do odpowiedzi

Będą zimować. Chce je doświetlić bo od czwartku jest pochmurno u nas i zero słońca. Nie mogę mocniejszej kupić w sensie wat bo ta belka jest z przeznaczeniem do takich właśnie świetlówek ? belka byla zakupiona z małym akwarium.

Odnośnik do odpowiedzi