Iglacy Napisano 3 Września 2017 Share Napisano 3 Września 2017 (edytowane) Chciałbym podzielić się z Wami kilkoma zdjęciami z mojej wycieczki na Kjeragbolten Zdjęcia oczywiście telefonem x) Rozpoczynając swoją wycieczkę odkryłem ze zdziwieniem liczne stanowiska bytowania rosiczek i tłustoszy, dosłownie na początku trasy wspinaczkowej. Rosiczki rosły na prawie łysych ścianach i stokach górskich, na wysokości około 600 m.n.p. Najczęściej występujące tam gatunki: P. vulgaris, D. anglica, D. rotundifolia Można było je zauważyć już parkując u podnóża Kjeragu, porastały kępy podłoża spływającego z podmywanych przez górskie potoki głazów: Tutaj zaznaczyłem gdzie znajdowały się największe zbiorowiska roślin: Pojedyncze rośliny udało mi się znaleźć również w wyższych partiach: Fotki okolicy, w których rosły: No i kilka fotek w gratisie Większa część trasy wygląda tak, albo jeszcze gorzej Górskie jeziorko w połowie drogi: Cel naszej 3h wspinaczki: Pozdrawiam Mój Flickr: https://www.flickr.com/people/151971079@N08/ Edytowane 3 Września 2017 przez Iglacy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 3 Września 2017 Share Napisano 3 Września 2017 Hue Hue pozdrowienia... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 Piękne miejsce! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi