Skocz do zawartości

Sarracenia x 'Farnhamii' - problem

ozii

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Tak wyglada moja saracenia:

album_pic.php?pic_id=63

album_pic.php?pic_id=62

Nie wiem co mam z nia robic, od kilku dni stoi w pewnym sloncu na dworzu i nie widac poprawy... wode ma zawsze nalana, miejsce bardzo sloneczne dopiero o 18 pojawia sie tam ciec ze wzgledu na budynek... prosze o pomoc

PS. Zdjecie nie jest robione w miejscu w ktorym ona sie znajduje tylko u mojej siostry na biurku, i wlasnie dlatego jest tam ta rozowa sciana :)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość szajba

Ja wyrawałem liscie wyrosniete po zimowaniu i zaczeła puiszczac jeden lisc na dzien i bardzo szybko rosnie:)

Odnośnik do odpowiedzi

oj sory nie napisalem :D no chodzi o te mlode listki, bo one chyba po miesiacu tak nie maja wygladac tylko wytworzyc wkoncu te 'rurki', jak kupilem kapturnice byla tam jedna wieksza 'rurka' ale uschla... myslalem ze to wilgotnosc ale trzymam ja obok innych roslin i wilgotnosc jest wieksza niz 60%...

Odnośnik do odpowiedzi

no to ja sam juz nie wiem co mam zrobic... przykrylem butelka - nic, byla w akwie - nic, teraz stoi obok innych roslin tez nic.... musze cos wymyslic...

Odnośnik do odpowiedzi

ale ostatnio wystawilem ja na dwor (czytaj jakies dwa tygodnie temu) jest to strona poludniowa, roslina stoi w cieniu dopiero po 17-18 kiedy slonce jest juz za moim domem...

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.