ozii Napisano 3 Lipca 2006 Share Napisano 3 Lipca 2006 Witam! Tak wyglada moja saracenia: Nie wiem co mam z nia robic, od kilku dni stoi w pewnym sloncu na dworzu i nie widac poprawy... wode ma zawsze nalana, miejsce bardzo sloneczne dopiero o 18 pojawia sie tam ciec ze wzgledu na budynek... prosze o pomoc PS. Zdjecie nie jest robione w miejscu w ktorym ona sie znajduje tylko u mojej siostry na biurku, i wlasnie dlatego jest tam ta rozowa sciana Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 3 Lipca 2006 Share Napisano 3 Lipca 2006 ee w czym problem ?? widzisz młode liscie ??? jest dobrze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szajba Napisano 4 Lipca 2006 Share Napisano 4 Lipca 2006 Ja wyrawałem liscie wyrosniete po zimowaniu i zaczeła puiszczac jeden lisc na dzien i bardzo szybko rosnie:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek_91 Napisano 4 Lipca 2006 Share Napisano 4 Lipca 2006 A może napiszesz w czym problem? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 4 Lipca 2006 Share Napisano 4 Lipca 2006 u mnie na przykład zaczęły usychać przykrywki kapturów - nakryłem butelką dla zwiększenia wilgotności - dobry pomysł?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilÓś Napisano 4 Lipca 2006 Share Napisano 4 Lipca 2006 dobry Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozii Napisano 4 Lipca 2006 Autor Share Napisano 4 Lipca 2006 oj sory nie napisalem no chodzi o te mlode listki, bo one chyba po miesiacu tak nie maja wygladac tylko wytworzyc wkoncu te 'rurki', jak kupilem kapturnice byla tam jedna wieksza 'rurka' ale uschla... myslalem ze to wilgotnosc ale trzymam ja obok innych roslin i wilgotnosc jest wieksza niz 60%... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 4 Lipca 2006 Share Napisano 4 Lipca 2006 o ile się orinetuję to wytwarzanie przez saracenie płaskich liści świadczy właśnie o zbyt niskiej wilgotności. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozii Napisano 4 Lipca 2006 Autor Share Napisano 4 Lipca 2006 no to ja sam juz nie wiem co mam zrobic... przykrylem butelka - nic, byla w akwie - nic, teraz stoi obok innych roslin tez nic.... musze cos wymyslic... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 4 Lipca 2006 Share Napisano 4 Lipca 2006 A z tego co ja slyszalam to płaskie liscie sa wynikiem malej ilosci swiatla Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 4 Lipca 2006 Share Napisano 4 Lipca 2006 o faktycznie masz rację przepraszam moja pomyłka :cry: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozii Napisano 4 Lipca 2006 Autor Share Napisano 4 Lipca 2006 ale ostatnio wystawilem ja na dwor (czytaj jakies dwa tygodnie temu) jest to strona poludniowa, roslina stoi w cieniu dopiero po 17-18 kiedy slonce jest juz za moim domem... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 13 Lipca 2006 Share Napisano 13 Lipca 2006 Niestety ale 2 tygodnie to za mało na poprawienie stanu saracenii. Musisz poczekać na kolejne liście. Te które są już płaskie takie pozostaną. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi