Maks02 Napisano 11 Października 2017 Share Napisano 11 Października 2017 Na razie tak, dopóki nie odpowie ktoś inny nie pryskaj nasion topsinem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin17 Napisano 15 Października 2017 Autor Share Napisano 15 Października 2017 Strzępek po tym zabiegu (powtarzanym co jakiś czas) jest zdecydowanie mniej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 15 Października 2017 Share Napisano 15 Października 2017 Ja swoje nasiona spryskałem topsinem a po pół godziny wypłukałem . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin17 Napisano 30 Października 2017 Autor Share Napisano 30 Października 2017 Czy po nasionach jakoś widać, że niedługo wykiełkują? Moje kiełkują już miesiąc i boję się, że nic z nich nie będzie. W końcu jak m sprawdzić, czy światło jest odpowiednio mocne, czy wilgotność jest dobra, nie zeżarły ich grzyby itp.? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 30 Października 2017 Share Napisano 30 Października 2017 Ja swoje rafflesiana wysialem 15.09 i dopiero teraz kiełkują.Jak chcesz zobaczyć czy nasiono wykiełkuje w najbliższym czasie to środek nasiona w moim przypadku był napęczniały i zielony a następnego dnia wyszedł z niego korzeń . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin17 Napisano 8 Listopada 2017 Autor Share Napisano 8 Listopada 2017 Czyli środek nasiona ma być zielony? A co jeśli zielone by były jego końcówki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin17 Napisano 12 Listopada 2017 Autor Share Napisano 12 Listopada 2017 Co zrobić, aby zminimalizować liczbę kiełków, które padną? Podobno duża część ginie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 12 Listopada 2017 Share Napisano 12 Listopada 2017 Modlić się o to żeby nie padły.Mi prawie żadna nie padła. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin17 Napisano 17 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2018 (edytowane) I jak Twoje dzbaneczniki, rosną? U mnie niestety słabo Jeden rośnie korzeniem do góry, drugi po kilku mięsiącach wciąż nie ma korzenia. Edytowane 17 Stycznia 2018 przez Marcin17 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 17 Stycznia 2018 Share Napisano 17 Stycznia 2018 Moje rosną dobrze ale teraz spowolniły wzrost.W tamtym tygodniu wysiałem kerri oraz andamana i czekam aż wyrosną. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin17 Napisano 18 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2018 A jakoś specjalnie je pielęgnujesz? Ostatnio kupiłem nowe światło do akwarium i teraz dzbaneczniki ustawiłem pod nim, bo jest jaśniejsze, ale nie wiem czy to coś da Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 18 Stycznia 2018 Share Napisano 18 Stycznia 2018 Nic nie pielęgnuje,podlewam tylko. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin17 Napisano 29 Marca 2018 Autor Share Napisano 29 Marca 2018 Niestety wszystkie moje zgin ęły Może jakieś nasiona były słabe, bo skoro kilka wykiełkowało to jednak warunki były na tyle dobre że im się to udało. Tylko żaden z kiełków nie miał korzenia. Widziałem Twoje dzbaneczniki, będziesz je sprzedawał? Z chęcią bym kupił po sadzonce Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 30 Marca 2018 Share Napisano 30 Marca 2018 Niestety wszystkie moje zgin ęły Może jakieś nasiona były słabe, bo skoro kilka wykiełkowało to jednak warunki były na tyle dobre że im się to udało. Tylko żaden z kiełków nie miał korzenia. Widziałem Twoje dzbaneczniki, będziesz je sprzedawał? Z chęcią bym kupił po sadzonce Co się dokładnie stało? Oczywiście że będę sprzedawać ale nie teraz. Poczekajmy do lata bo są jeszcze zbyt małe ale szybko rosną. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin17 Napisano 8 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2018 Żadna z wykiełkowanych roślin nie wytworzyła korzenia, w miejscu, gdzie się kończyła łodyga były jakby ucięte. Roślina nie mogła pobierać wody i związków mineralnych korzeniem, bo go nie miała, więc nie rosła aż w końcu nie została ani jedna siewka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi