Skocz do zawartości

Uprawa dzbanecznika z nasion

Marcin17

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 59
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...

Czy po nasionach jakoś widać, że niedługo wykiełkują? Moje kiełkują już miesiąc i boję się, że nic z nich nie będzie. W końcu jak m sprawdzić, czy światło jest odpowiednio mocne, czy wilgotność jest dobra, nie zeżarły ich grzyby itp.? unsure

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 2 months later...

Niestety wszystkie moje zgin

ęły :cray2: Może jakieś nasiona były słabe, bo skoro kilka wykiełkowało to jednak warunki były na tyle dobre że im się to udało. Tylko żaden z kiełków nie miał korzenia.

Widziałem Twoje dzbaneczniki, będziesz je sprzedawał? Z chęcią bym kupił po sadzonce :)

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety wszystkie moje zgin

ęły :cray2: Może jakieś nasiona były słabe, bo skoro kilka wykiełkowało to jednak warunki były na tyle dobre że im się to udało. Tylko żaden z kiełków nie miał korzenia.

Widziałem Twoje dzbaneczniki, będziesz je sprzedawał? Z chęcią bym kupił po sadzonce :)

Co się dokładnie stało?

Oczywiście że będę sprzedawać ale nie teraz. Poczekajmy do lata bo są jeszcze zbyt małe ale szybko rosną.

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

Żadna z wykiełkowanych roślin nie wytworzyła korzenia, w miejscu, gdzie się kończyła łodyga były jakby ucięte. Roślina nie mogła pobierać wody i związków mineralnych korzeniem, bo go nie miała, więc nie rosła aż w końcu nie została ani jedna siewka :(

Odnośnik do odpowiedzi