neo_constantine Napisano 4 Lipca 2006 Share Napisano 4 Lipca 2006 A więc nareszcie doczekałem się mojego akwarium które pełnić będzie funckę paludarium :razz: :razz: . Moje obecne dzbaneczniki i dzbaneczniki które nabędę po wizycie w Sierpniu znajdą sobie domek . Do tego paludarium zakupiłem 2 foggery które działać będą non stop w celu zapewnienia możliwe najwyższej wilgotności. Pojawi się także świetlówka (najprawdopodobniej połączenie Sun Glo + Philips Aquarelle ). Cały efekt (gdy rośliny będą w środku oraz gdy świetlówka będzie zakupiona ) nie omieszkam pokazać na forum. A Tymaczesm puste paludarium (na zdjęciu znajdują się wymiary ) - taka oto mała wanienka >>>> ZDJĘCIE <<<< Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 4 Lipca 2006 Share Napisano 4 Lipca 2006 monstrum juz wiem czemu miałeś takie problemy z przyniesieniem go Btw to zamiast fogerów mogłeś dać keramzyt efekt ten sam a nawet lepiej bo mgła z fogera jest sucha :razz: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_constantine Napisano 4 Lipca 2006 Autor Share Napisano 4 Lipca 2006 planuję zrobić na środku wanienkę w któej umieszczę foggery .... na około znajdzie się keramzyt Ale może macie jakieś pomysły z udekorowaniem tego giganta ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziki Napisano 4 Lipca 2006 Share Napisano 4 Lipca 2006 gigant :mrgreen: a ile za niego dałeś :twisted: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_constantine Napisano 4 Lipca 2006 Autor Share Napisano 4 Lipca 2006 Proszę o składanie jakiś propozycji jak by tu ładnie urządzić to akwarium :) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 4 Lipca 2006 Share Napisano 4 Lipca 2006 na początek proponowałbym włożyć do niego rośliny :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_constantine Napisano 4 Lipca 2006 Autor Share Napisano 4 Lipca 2006 na początek proponowałbym włożyć do niego rośliny :mrgreen: LoooL... czytałeś może moją pierwszą wypowiedź? Sierpień to miesiąc w którym za całą uzbieraną kasę kupię dzbaneczniki. Wydatek na "umeblowanie" paludarium chciałbym mieć zaplanowany. Foggery mam , tylko świetlówek nie mam ... :neutral: :neutral: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juliusz Napisano 4 Lipca 2006 Share Napisano 4 Lipca 2006 A może jakąś sodową lampę zamiast świetlówek? Ta pierwsza potrafi dać nawet około 150 lm/W. Natomiast odnośnie dekoracji to najbardziej polecałbym ozdobne korzenie lub gałęzie, udekorowane mchem i/lub niewielką paprotką. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 4 Lipca 2006 Share Napisano 4 Lipca 2006 ale sodowe sa drogie i na allegro niema takich które były by słabsze niz 70w :shock: i jakaś zwykła do roślin widziłem 250w :shock: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_constantine Napisano 5 Lipca 2006 Autor Share Napisano 5 Lipca 2006 Hmm... czy może być jakieś 60-70cm nad rośłinami dopiero świetlówka? Będzie ona 36W (philips Aquarelle). Czy nie za wysoko? Nie sądzę aby można było zamontować ją niżej - świetlówka ma dokładnie tyle co akwarium (120cm) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron84 Napisano 5 Lipca 2006 Share Napisano 5 Lipca 2006 neo_constantine wg mnie nie bedzie za wysoko roslinki nie beda niczym przysloniete, wiec i swiatlo do nich dotrze w odpowiednich ilosciach Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_constantine Napisano 8 Lipca 2006 Autor Share Napisano 8 Lipca 2006 Zrobiłem fotkę świetlówce która do mnie dzisiaj dotarła : [center:320f0dc447][/center:320f0dc447] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4L!3n Napisano 8 Lipca 2006 Share Napisano 8 Lipca 2006 po co zdjecie swetlowki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 8 Lipca 2006 Share Napisano 8 Lipca 2006 żebyśmy sobie mogli ją obejrzeć Neo ona ma 38W a na ile jest długa? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4L!3n Napisano 8 Lipca 2006 Share Napisano 8 Lipca 2006 to jest 30 W i ma dlugosc 89,5 cm Zagladnij na nepenti.pl i w swietlowkach masz all (nie ma 38 W przynajmniej w ofercie nepenti.) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi