Skocz do zawartości

Moje Paludarium [Neo_Constantine]

neo_constantine

Rekomendowane odpowiedzi

A więc nareszcie doczekałem się mojego akwarium które pełnić będzie funckę paludarium :razz: :razz: . Moje obecne dzbaneczniki i dzbaneczniki które nabędę po wizycie w Sierpniu znajdą sobie domek :). Do tego paludarium zakupiłem 2 foggery które działać będą non stop w celu zapewnienia możliwe najwyższej wilgotności. Pojawi się także świetlówka (najprawdopodobniej połączenie Sun Glo + Philips Aquarelle ). Cały efekt (gdy rośliny będą w środku oraz gdy świetlówka będzie zakupiona ) nie omieszkam pokazać na forum.

A Tymaczesm puste paludarium (na zdjęciu znajdują się wymiary ) - taka oto mała wanienka :)

>>>> ZDJĘCIE <<<<

Odnośnik do odpowiedzi

monstrum :D juz wiem czemu miałeś takie problemy z przyniesieniem go :D

Btw to zamiast fogerów mogłeś dać keramzyt ;) efekt ten sam a nawet lepiej bo mgła z fogera jest sucha :razz:

Odnośnik do odpowiedzi

na początek proponowałbym włożyć do niego rośliny  :mrgreen:

LoooL... czytałeś może moją pierwszą wypowiedź? Sierpień to miesiąc w którym za całą uzbieraną kasę kupię dzbaneczniki. Wydatek na "umeblowanie" paludarium chciałbym mieć zaplanowany. Foggery mam , tylko świetlówek nie mam ... :neutral: :neutral:

Odnośnik do odpowiedzi

A może jakąś sodową lampę zamiast świetlówek? Ta pierwsza potrafi dać nawet około 150 lm/W.

Natomiast odnośnie dekoracji to najbardziej polecałbym ozdobne korzenie lub gałęzie, udekorowane mchem i/lub niewielką paprotką.

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... czy może być jakieś 60-70cm nad rośłinami dopiero świetlówka? Będzie ona 36W (philips Aquarelle). Czy nie za wysoko? Nie sądzę aby można było zamontować ją niżej - świetlówka ma dokładnie tyle co akwarium (120cm)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.