ewka Napisano 29 Grudnia 2017 Share Napisano 29 Grudnia 2017 Pięknie wam to rośnie. Powodzenia w dalszej hodowli. A moje widocznie tak musiały skończyć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 30 Grudnia 2017 Share Napisano 30 Grudnia 2017 Ładnie! A w drugim rzędzie od góry pierwsza po prawej nie mięknie Wam? Podobnie jak w pierwszym rzędzie od dołu czwarta po prawej ta malutka? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 30 Grudnia 2017 Share Napisano 30 Grudnia 2017 Ładnie! A w drugim rzędzie od góry pierwsza po prawej nie mięknie Wam? Podobnie jak w pierwszym rzędzie od dołu czwarta po prawej ta malutka? Łukash'ku taki to ich cykl życiowy Rodząc się nowa pupa wysysa z rodzica całą wodę, stąd miękkości. A Ty tylko byś jędrne chciał oglądać Ech! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darlington Napisano 22 Marca 2018 Share Napisano 22 Marca 2018 W jakim podłożu je trzymacie.? Ps Wyślijcie aktualne zdjęcia waszych pupek ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 22 Marca 2018 Autor Share Napisano 22 Marca 2018 Wszystkie siedzą w czystym pumeksie, bez żadnych domieszek. Niestety kilka nabytków padło przez zimę mimo braku podlewania. Zrobię i wkleję aktualne zdjęcie mini kolekcji jutro/pojutrze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darlington Napisano 22 Marca 2018 Share Napisano 22 Marca 2018 A czym je nawozisz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 23 Marca 2018 Autor Share Napisano 23 Marca 2018 Oto aktualne zdjęcie mini kolekcji pup: Mimo kilku strat myślę, że pierwsze zimowanie w miarę się udało biorąc pod uwagę nasz kompletny brak doświadczenia w tej grupie roślin. Prawie wszystkie lithopsy wypuściły nowe liście lub są w trakcie tego procesu. Jeden nawet urodził bliźnięta Z informacji zebranych w internecie wynika, że litopki nie powinny być podlewane do czasu aż tegoroczne (nowe) liście zaczną się marszczyć. Wnioskuję, że pierwsze podlewanie nastąpi w środku lub późną wiosną - wtedy też myślę o użyciu nawozu do kaktusów lub bonsai. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darlington Napisano 23 Marca 2018 Share Napisano 23 Marca 2018 Sprawdziłem tę waszą stronę i z przykrością stwierdzam że są tam tylko nasiona Ps jak będziecie mieć jakieś nadwyżki lub nasiona to zamawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 23 Marca 2018 Autor Share Napisano 23 Marca 2018 Sprawdziłem tę waszą stronę i z przykrością stwierdzam że są tam tylko nasiona Ps jak będziecie mieć jakieś nadwyżki lub nasiona to zamawiam Pewnie aktualnie są tylko nasiona, bo to czas wzrostu litopów, czyli absolutny zakaz ich rozsadzania. My kupowaliśmy swoje jesienią, w okresie spoczynku. Nieprędko doczekamy się nasion, bo rośliny są bardzo młode - tym bardziej odrostów. Litopsy ponoć dzielą się bardzo rzadko. Jeśli potrzebujesz nasion to odsyłam do Niemca Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 24 Marca 2018 Share Napisano 24 Marca 2018 Ładnie. Niektóre niewidzialne! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 26 Marca 2018 Autor Share Napisano 26 Marca 2018 Ładnie. Niektóre niewidzialne! Wiedziałem, że Ci się spodobają. Ty lubisz jędrne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darlington Napisano 1 Czerwca 2018 Share Napisano 1 Czerwca 2018 Co słychać u pup? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi