mucholowka97 Napisano 12 Października 2017 Share Napisano 12 Października 2017 Witam. W sobote mam zamiar zrobić tzw Las w słoiku. Mam już w glowie kompozycje. Aczkolwiek nie wiem jednej rzeczy. Mianowicie .. Kiedy słoik można szczelnie zakręcić ? Wtedy gdy parara wodna osadza się na sciankach wyłącznie z samego rana czy gdy nie ma jej wcale na szkle ? Robił ktoś tutaj takie coś ? Czekam na odpowiedzi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StachuRosja Napisano 12 Października 2017 Share Napisano 12 Października 2017 Zaciekawiłeś mnie słowami "las w słoiku" czy mógł byś coś więcej o tym napisać. Co to jest? Jakie rośliny tam planujesz posadzić? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fizzo Napisano 12 Lutego 2018 Share Napisano 12 Lutego 2018 (edytowane) O co chodzi? Bardziej by się przydała tym rośliną jakaś fotodepilacja bo inaczej tego nie widzę. Edytowane 27 Lutego 2018 przez fizzo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noliena Napisano 12 Lutego 2018 Share Napisano 12 Lutego 2018 (edytowane) Ja w osobnych słoikach trzymałam D. spatulata i heliamforę minor. Obie rośliny rosły dość dobrze, rosiczki kwitły. Słoiki były zamknięte nie całkiem szczelnie - usunęłam uszczelki. Raz na kila miesięcy, pół roku dolewałam odrobinę wody strzykawką. Jeśli chcesz zrobić układ zamknięty szczelnie na pewno też się da. Pokaż rezultaty swojego słoikowania. Edytowane 12 Lutego 2018 przez Noliena Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominika303 Napisano 21 Czerwca 2022 Share Napisano 21 Czerwca 2022 (edytowane) Las w słoiku to bardzo popularny ostatnio sposób na hodowanie roślinek. Wygląda bardzo efektywnie. Można kupić gotowe, ale co to za satysfakcja. Jak przez pierwsze dwa miesiące zaparuje to można uchylić go wtedy na maksymalnie 15 min. Po uzyskaniu równowagi nie należy otwierać słoika. https://pszczelnictwo.com.pl/shop/category/nakretki-na-sloiki Edytowane 16 Listopada 2022 przez Dominika303 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi