Gość Nepi123 Napisano 13 Października 2017 Share Napisano 13 Października 2017 Kilka miesięcy temu zakupiłam dzbanecznika i do tej pory nie wytworzył dzbanków. Wyczytałam, że takiej roślince potrzeba trochę czasu na przyzwyczajenie się do nowych warunków, więc ustawiłam ją w miejscu, gdzie ma rozproszone światło. Stoi w doniczce ze spodeczkiem, w którym zawsze jest woda przegotowana i odstana. Dzbanecznik rośnie błyskawicznie... jest coraz wyższy, ale dzbanuszków się nie doczekałam. Bardzo bym prosiła o jakieś wskazówki. Jestem początkującym hodowcą, więc każda rada będzie cenna Załączam również zdjęcie roślinki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 13 Października 2017 Share Napisano 13 Października 2017 W podstawce nie może być wody.Przyczyną nie wypuszczania dzbanków jest prawdopodobnie zbyt mało światła a na dodatek i tak w tym roku bez doświetlania nie doczekasz się dzbanków. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi