lukant Napisano 28 Października 2017 Share Napisano 28 Października 2017 Witam, mam problem z muchołówką, kupiłem ją w czerwcu, jak do tej pory roślina wzorcowo się rozwijała, zakwitła, ale gdzieś od tygodnia zaczęły jej czernieć liście, natomiast widzę, że rozwija się kolejny kwiat oraz wychodzą nowe liście.. nie było żadnych zmian w podlewaniu, natomiast zaczął się okres grzewczy, a muchołówka stoi na parapecie nad grzejnikiem- czy roślina jest jeszcze do uratowania, czy już nic nie da się zrobić? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 28 Października 2017 Share Napisano 28 Października 2017 Utnij pęd kwiatowy i czarne liście.Torf spryskaj topsinem a roślinę daj do zimowania.Poczytaj sobie na forum o tej roślinie na forum bo masz duże braki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukant Napisano 28 Października 2017 Autor Share Napisano 28 Października 2017 Braki to mało powiedziane, bo dopiero moja pierwsza muchołówka, ale jak do tej pory przez te wszystkie miesiące rozwijała się, miała cały czas nowe liście, zakwitła, więc jak teraz nagle zaczęła czernieć masowo to zacząłem się zastanawiać czemu-czyli po prostu nadszedł czas na zimowanie tej rośliny.. no to ok, poczytam i zastosuję się dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 28 Października 2017 Share Napisano 28 Października 2017 (edytowane) No to nadrabiaj szybciutko braki a w przyszłości jeśli czegoś nie będziesz wiedział to przypomnij sobie to: Szukaj ,wyszukiwarko moja! ty jesteś jak zdrowie; Ile cię trzeba cenić, ten tylko się dowie, Kto cię nie zna. Dziś piękność twą w całej ozdobie tematów poszukuję , bo tęsknię po tobie Edytowane 28 Października 2017 przez Maks02 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi