chroman91 Napisano 5 Listopada 2017 Share Napisano 5 Listopada 2017 We wrześniu tego roku wraz z moją piękniejszą połówką wybraliśmy się w nasze piękne góry. Fakt faktem pogoda nas nie rozpieszczała ale się nie poddawaliśmy W dolinie białego oraz strążyskiej udało mi się wypatrzeć kilka stanowisk tłustoszy. Co bardzo mnie zaskoczyło udało mi się wypatrzeć tłustosza ( największego jakiego wtedy znalazłem miał z 10-13 cm rozpiętości ale nie zrobiłem jemu zdjęcia bo lał deszcz) praktycznie pod samą Wielką Krokwią. Miłego oglądania Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drapieżnik2000 Napisano 8 Listopada 2017 Share Napisano 8 Listopada 2017 Jak ja uwielbiam tłustosze. W Tatrach rosną prawie przy każdym szlaku w piętrach reglowych. Sporo ich widziałem w Dolinie Lejowej, na skałach Doliny Chochołowskiej i w wielu wielu innych miejscach. Całkiem niedawno widziałęm dużą populacje w kosówce w drodze na Kominiarki Wierch. Czasami nawet trudno jest odróżnić alpine od vulgarisa gdy nie kwitną, gdyż często rosną na tej samej wysokości Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi