chroman91 Napisano 5 Listopada 2017 Share Napisano 5 Listopada 2017 Zaprezentuję Wam dzisiaj trochę innych moich roślin owadożernych a nie tylko helki i helki Drosera x 'Legrandii' Drosera x 'Carabarup' Drosera omissa x pulchella Drosera pulchella 52A Drosera pygmaea Cephalotus follicularis 'Big Boy' Cephalotus follicularis 'Humers Giant' Drosera schizandra Na koniec kilaka ujęć z mojej balkonowej hodowli. Pułapka na pierwszym zdjęciu ma jakieś 3,5 cm ( jest to ta niby dracula) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inżynier Napisano 5 Listopada 2017 Share Napisano 5 Listopada 2017 Ładna kolekcja balkonowa, szczególnie muchołówek Co to za kapturnice w tle, coś ciekawego? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 6 Listopada 2017 Share Napisano 6 Listopada 2017 Piękne rośliny. A D. schizandra jak hodujesz? Cefalotuski trzymasz w szklarni? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 6 Listopada 2017 Autor Share Napisano 6 Listopada 2017 Inżynier te kapturnice to nic ciekawego, dwie to marketówki a trzecia to flava. ;-) Krzysztofie zarówno schizandre jakbi cefalki trzymam w terrarium razem z helkami. Cefalki już są u mnie 2 lata (Humers Giant trochę krócej) a schizandra jest u mnie ze 3-4 miesiące i przez ten czas zdążyła już wypuścić 2-3 listki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grabi Napisano 6 Listopada 2017 Share Napisano 6 Listopada 2017 Ciekawa kolekcja. W sumie myślałem że tylko helki trzymasz. Jak hodujesz cefale? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 6 Listopada 2017 Autor Share Napisano 6 Listopada 2017 Ciekawa kolekcja. W sumie myślałem że tylko helki trzymasz. Jak hodujesz cefale? Cefalki trzymam w terrarium razem z wszystkimi helkami, więc u mnie rosną w typowo górskich warunkach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GGmyFriend Napisano 6 Listopada 2017 Share Napisano 6 Listopada 2017 Cudowne. Szczególnie cefalki . Widzę kilka fajnych odmian w twojej kolekcji muchołówek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inżynier Napisano 6 Listopada 2017 Share Napisano 6 Listopada 2017 Bardzo ładne są, jak padną mi kiedyś moje (oby nie!), to wiem, do kogo się zgłosić Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi