szejker Napisano 12 Listopada 2017 Share Napisano 12 Listopada 2017 Byłem na Baraniej Górze we Wiśle już chyba piąty raz, dopiero teraz postanowiłem znaleźć jedno z miejsc, gdzie zaczyna bieg nasza królowa Wisła. Znalazłem wykapy Czarnej Wisełki, a przy okazji dużo mchu. Miejsce, gdzie postanowiłem zboczyć ze ścieżki Zejście na sam dół Wprawne oko i zoom aparatu dostrzegło pamiątkowy kamień Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szejker Napisano 12 Listopada 2017 Autor Share Napisano 12 Listopada 2017 (edytowane) Edytowane 12 Listopada 2017 przez szejker Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szejker Napisano 12 Listopada 2017 Autor Share Napisano 12 Listopada 2017 Głębiej pełno mchu torfowca, nie widać na zdjęciu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szejker Napisano 12 Listopada 2017 Autor Share Napisano 12 Listopada 2017 A na koniec zejście Białą Wisełką - Kaskady Rodła Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drapieżnik2000 Napisano 12 Listopada 2017 Share Napisano 12 Listopada 2017 Mchy torfowce są dość pospolitymi mszakami (z wyjątkiem kilku gatunków). Można je spotkać nie tylko na torfowiskach, ale często także w śródleśnych rowach oraz w niektórych odmianach łęgów. Aczkolwiek rejon wisły jest bardzo ciekawym rejonem pod względem przyrodniczym. Polecam pochodzić po tamtejszych lasach wiosną po stopnieniu śniegu. Dopiero widok jest piękny od wiosennych geofitów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi