Wrazik Napisano 13 Listopada 2017 Share Napisano 13 Listopada 2017 Witam Zapraszam do świeżo założonego albumu z mojej solo wyprawy na Borneo - było krótko (ilość wolnego nie pozwoliła na dłuższy wypad), za to intensywnie i z sukcesem - udało się wspiąć i przeczesać bardzo słabo zbadane tereny masywu Kinabalu i znaleźć trochę perełek, jak chociażby żółto-pomarańczową formę Nepenthes edwardsiana, czy też nową lokację Nepenthes lowii. Mam nadzieję, że zdjęcia będą się podobać. https://flic.kr/s/aHsm7Pjrst Pozdrawiam Mateusz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 13 Listopada 2017 Share Napisano 13 Listopada 2017 Tak mało zdjęć? :c Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 13 Listopada 2017 Autor Share Napisano 13 Listopada 2017 Cierpliwości...dojdzie więcej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 19 Listopada 2017 Autor Share Napisano 19 Listopada 2017 Update - trochę zdjęć w albumie już zawitało, więc wszystkich zainteresowanych zapraszam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inżynier Napisano 19 Listopada 2017 Share Napisano 19 Listopada 2017 Piękne zdjęcia! Jestem zachwycony. Czym robione? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 20 Listopada 2017 Share Napisano 20 Listopada 2017 Świetny materiał z wyprawy i wierzę, że z czasem pojawi się jeszcze trochę zdjęć. N. edwardsiana bardzo ciekawy, choć znając go z "typowej", bardziej przeze mnie preferowanej czerwonej kolorystyki nie wywarł na mnie aż tak dużego wrażenia jak powinien @Inżynier Wszelkie informacje dotyczące aparatu i parametrów zdjęć znajdziesz w albumie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inżynier Napisano 20 Listopada 2017 Share Napisano 20 Listopada 2017 Rzeczywiście, rozciągnąłem zdjęcia na pełny ekran i nie zauważyłem adnotacji o aparacie. Dzięki! Też czekam na więcej zdjęć! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 21 Listopada 2017 Autor Share Napisano 21 Listopada 2017 Dzięki za miłe słowa. Sukcesywnie dorzucam więcej zdjęć, wystarczy zaglądać co wieczór Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 26 Listopada 2017 Share Napisano 26 Listopada 2017 Super się ogląda Twoje zdjęcia, Wrazik (nie tylko owadożerów). Dzięki za fotorelację i czekam na więcej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 20 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2017 Dzięki za wszystkie miłe komentarze, w ostatnim czasie doszło trochę nowych zdjęć, więc jest co pooglądać https://flic.kr/s/aHsm7Pjrst W ramach ciekawostki dodam, iż wygląda na to, że przypadkowo udało się podczas wchodzenia na jedną górę znaleźć nowy gatunek pajęczaka (kosarza). Udało mi się zrobić mu kilka zdjęć w świetle latarki, a po konsultacji z kilkoma arachnologami specjalizującymi się w tej tematyce okazało się, że jest to nieznany dotąd gatunek rodzaju Gnomulus. Niestety nie było możliwości przywiezienia go celem dokładniejszego zbadania i opisania - dowodzi to jednak, że w takich miejscach wystarczy mieć oczy szeroko otwarte, bo nikt nie wie, ile przed nami jeszcze skrywają https://flic.kr/p/ZPTMYN Zapraszam do oglądania i komentowania, a zainteresowanych podglądaniem mojej fotograficznej amatorki do zasubskrybowania profilu na Instagram: https://www.instagram.com/mateusz_explority/ Pozdrawiam, Mateusz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 20 Grudnia 2017 Share Napisano 20 Grudnia 2017 Oglądanie Twoich fotorelacji to czysta przyjemność - zresztą Ty już o tym dobrze wiesz Co ja bym dał, aby kiedyś wybrać się tam razem z Tobą ! Gratuluje odkrycia nowego gatunku potworności! Urzekło mnie jego zabarwienie odnóży, przypominają mi "świetlne skarpetki/podeszwy" Dlatego proponuje nazwę - Gnomulus sp. lumenplanta Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi