artuss811 Napisano 16 Grudnia 2017 Share Napisano 16 Grudnia 2017 (edytowane) Witam mam żarówkę led nad rosiczka 1050lm czy ilość światła może jej zaszkodzić? Lampa około 15cm nad rośliną temperatury nie ma tam żadnej. Edytowane 17 Grudnia 2017 przez Cephalotus Proszę pisać zgodnie z zasadami poprawnej pisowni. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 16 Grudnia 2017 Share Napisano 16 Grudnia 2017 witam mam żarówkę led nad rosiczka 1050lm czy ilość światła może jej zaszkodzić, lampa około 15cm nad rośliną temperatury nie ma tam żadnej Generalnie, to wychodzę z założenia że nie ma czegoś takiego jak za dużo światła dla rosiczek i heliamfor, a nawet i kapturnic i darlingtonii. W teorii mogą wystąpić poparzenia przy zbyt szybkim i zbyt dużym zwiększeniu światła, ale mnie się jeszcze nie zdarzyło. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artuss811 Napisano 17 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2017 Co jej może dolegać? Od niedawna... kilka dni zacząłem doświetlać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artuss811 Napisano 18 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2017 Co jej może dolegać? Od niedawna... kilka dni zacząłem doświetlać Czy ktoś może się wypowiedzieć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 19 Grudnia 2017 Share Napisano 19 Grudnia 2017 Czy ktoś może się wypowiedzieć Zostaw nie ruszaj, podlewaj regularnie i czekaj. Potrzebuje ona czasu by dojść do siebie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi