jacko Napisano 17 Grudnia 2017 Share Napisano 17 Grudnia 2017 Witam wszystkich Forumowiczów. Kilka miesięcy temu szczęśliwie sprawiłem sobie growboxa o wymiarach 1m. x 1m. x 2m. Interesuje mnie jaka jest wymagana ilość światła w takim boxie. Posiadam trzy lampy ledowe full spektrum o łącznej mocy 125 wat. Są one umieszczone ponad 1 metr nad roślinami. Lampy są jedynym źródłem światła w tym growboxie, świecą 15 godzin na dobę. Bardzo prosze o informacje, które według Was byłyby pomocne w takiej sprawie. Pozdrawiam JB Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bookhar Napisano 18 Grudnia 2017 Share Napisano 18 Grudnia 2017 Może napisz co tam rośnie lub ma tam rosnąć? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 18 Grudnia 2017 Share Napisano 18 Grudnia 2017 Może napisz co tam rośnie lub ma tam rosnąć? Sądząc po dziale to będzie dzbanecznik. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacko Napisano 19 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2017 Tak, rosną w nim trzy Mirandy, dwie truncaty, jeden veitchii, dwie bicalcaraty i jeden ventricosa x robckcantley. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bookhar Napisano 19 Grudnia 2017 Share Napisano 19 Grudnia 2017 Wydaje się to być dolną granicą na taką powierzchnię, ale może wypowiedzą się koledzy dzbaneczkarze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 19 Grudnia 2017 Share Napisano 19 Grudnia 2017 Jeśli masz regulowaną wysokość to daj tak na 20cm od roślin bo po co ma świecić z tak dużej odległości jak można w miarę wzrostu podnosić a rośliny na pewno odwdzięczą się kolorami Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi