NalesnikMan Napisano 2 Stycznia 2018 Share Napisano 2 Stycznia 2018 (edytowane) Witam wszystkich! Moje rośliny umarły jakieś półtora miesiąca temu. Aktualnie w szkole przy botanice mamy reakcje roślin na bodźce. Musimy przygotować projekt pokazujący właśnie te reakcje. Oczywiście w pierwszej chwili przyszły mi do głowy rośliny owadożerne. Termin to piątek, a wiec chcąc coś samemu nagrać mam mało czasu i rośliny nie przyjdą prawdopodobnie. Stąd moje pytanie. Czy na forum ktoś posiada chwilę wolnego czasu chęci uratowania człowieka w potrzebie. Potrzebowałbym filmu ukazującego np zamykanie się pułapki muchołówki (pora roku trochę nie ta ale może jednak) lub inny ruch rośliny. Przygotowałbym prezentacje a na podsumowanie puścił owy film. Jeśli zły dział to bardzo przepraszam Edytowane 2 Stycznia 2018 przez NalesnikMan Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inżynier Napisano 2 Stycznia 2018 Share Napisano 2 Stycznia 2018 Ja wczoraj nagrywałem, ale musiałbym go jeszcze obrobić i wysłać na moim ultrawolnym internecie. Myślę, że warto byłoby poszukać na YouTube, jest ich tam całe mnóstwo. W szkole można by wtedy pokazać albo bezpośrednio z tejże strony (jeśli macie dostęp do internetu bez większych problemów) lub pobrać taki film i zaprezentować. Osobiście polecam wszystkie fragmenty wycięte z programów BBC, jak ten: i National Geographic: Oczywiście podając wszystkim zgromadzonym źródła tych nagrań, żeby być w porządku wobec ich autorów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NalesnikMan Napisano 2 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2018 Nie wiem czy moja nauczycielka uzna to jako wykonany projekt jeśli puszczę filmik z BBC czy coś takiego, najlepiej byłoby gdybym miał te owadożery, sam nagrał i miał swój filmik, ale średnia możliwość :/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inżynier Napisano 2 Stycznia 2018 Share Napisano 2 Stycznia 2018 To zawsze zostają też nagrania, które są dodawane przez użytkowników YouTube i nie są sygnowane logo BBC czy National Geographic. Jeśli będę miał dłuższą chwilę jutro/pojutrze, to spróbuję też z tym moim nagraniem pokombinować i wrzucić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NalesnikMan Napisano 2 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2018 (edytowane) Gdyby się udało to wrzucić to byłbym bardzo wdzięczny póki co przygotuję resztę a filmik zostawię na koniec Edytowane 2 Stycznia 2018 przez NalesnikMan Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 2 Stycznia 2018 Share Napisano 2 Stycznia 2018 (edytowane) Jeśli nie przeszkadza 1 filmik robiony kalkulatorem to polecam moje dzieło sprzed kilku lat Drugi lepszy bo w 1080p Muchołówka Oraz coś nowszego w dużym zbliżeniu: Drosera burmannii Edytowane 2 Stycznia 2018 przez allgreen Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inżynier Napisano 2 Stycznia 2018 Share Napisano 2 Stycznia 2018 Jednak wolną chwilę miałem wcześniej, przerobiłem ponad 3-godzinny filmik na niespełna 20-sekundowy, dorzuciłem dramatycznie smutny podkład i gotowe, skorzystaj w projekcie, jeśli tylko Ci to pomoże. Wpadłem na pomysł stworzenia kanału, gdzie od czasu do czasu można wrzucić coś ciekawego z roślinnej tematyki. Nazwa pozostawia wiele do życzenia, ale ostatnio szczególnie kreatywny nie jestem. Jeśli będziesz zainteresowany, to jutro/pojutrze wrzucę jeszcze jeden, też z rosiczką, ale nieco innej treści. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NalesnikMan Napisano 2 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2018 (edytowane) Kocham was po prostu ludzie Chętnie chętnie zobaczę, może też podepnę do prezentacji Tak z ciekawości ile w czasie rzeczywistym owijał się ten liść? Edytowane 2 Stycznia 2018 przez NalesnikMan Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inżynier Napisano 2 Stycznia 2018 Share Napisano 2 Stycznia 2018 Około 3,5 godziny, do 4. Na pewno nie dłużej niż cztery godziny. Niestety filmik źródłowy skasowałem, bo zajmował zbyt dużo miejsca na dysku, został tylko ten obcięty. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi