Gość Amy000 Napisano 5 Stycznia 2018 Share Napisano 5 Stycznia 2018 Hej nie znam się na roślinach owadożernych, to moja pierwsza roślinka, którą kupiłam na pokazie roślin owadożernych we wrześniu. Około dwa miesiące temu zaczęła dziwnie wyciągać łodygę w górę i pięknie zakwitła. Trochę dziwne, że w grudniu bo słyszałam że one kwitną w okolicach maja. Co o tym myślicie ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inżynier Napisano 5 Stycznia 2018 Share Napisano 5 Stycznia 2018 (edytowane) Nie jest to na pewno zbyt zdrowe dla muchołówki - teraz, w okresie zimowym, powinna odpoczywać w chłodnym (<10*C) miejscu z ograniczonym podlewaniem. Kwitnienie zawsze osłabia muchołówkę, a już szczególnie w zimie, kiedy jest mało światła. Przeczytaj te dwa tematy, powinny Ci rzucić więcej światła na zagadnienie: LINK1 LINK2 Edytowane 6 Stycznia 2018 przez Inżynier Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioterha Napisano 6 Stycznia 2018 Share Napisano 6 Stycznia 2018 Myślę, że wiem, co to był za pokaz roślin owadożernych we wrześniu Miałem identyczny problem z identyczną rośliną z tego samego "pokazu". Generalnie trzymaj się porad z podanych linków, tam dobrze prawią Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi