kafior Napisano 30 Marca 2018 Share Napisano 30 Marca 2018 Witam serdecznie, Pora i czas sprzyjający zatem planuję stworzyć ze znalezionego w piwnicy akwarium coś ładnego dla oka. Przejrzałem całe szanowne forum jak również o podobnej tematyce, staram się ponadto zasięgnąć języka. Pytanie moje jest następujące. Jeśli w ściance np. korkowej, czy z pianki montażowej, włókna kokosowego w której zrobię zagłębienie na doniczkę by ją schować, należy stworzyć również system odprowadzania wody? Na żadnym filmiku nie potrafiłem znaleźć odpowiedzi. Pomyślałem iż jeśli dzbanek będzie na ściance będę musiał go podlać czy wykonać jakąś czynność chociażby usunąć nadmiar wody? Bardzo proszę o opinię, czy moje rozterki nie stanowią problemu przy dobrze zrobionym zbiorniku w którym panuje odpowiednia wilgotność i mikro klimat. Pozdrawiam serdecznie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 30 Marca 2018 Share Napisano 30 Marca 2018 Witam serdecznie, Pora i czas sprzyjający zatem planuję stworzyć ze znalezionego w piwnicy akwarium coś ładnego dla oka. Przejrzałem całe szanowne forum jak również o podobnej tematyce, staram się ponadto zasięgnąć języka. Pytanie moje jest następujące. Jeśli w ściance np. korkowej, czy z pianki montażowej, włókna kokosowego w której zrobię zagłębienie na doniczkę by ją schować, należy stworzyć również system odprowadzania wody? Na żadnym filmiku nie potrafiłem znaleźć odpowiedzi. Pomyślałem iż jeśli dzbanek będzie na ściance będę musiał go podlać czy wykonać jakąś czynność chociażby usunąć nadmiar wody? Bardzo proszę o opinię, czy moje rozterki nie stanowią problemu przy dobrze zrobionym zbiorniku w którym panuje odpowiednia wilgotność i mikro klimat. Pozdrawiam serdecznie. Jest to banalnie proste. Musisz na dnie zagłębienia zrobić otwory które będą wychodzić gdzieś niżej z ścianki lub do dna doniczki przymocujesz wężyk i całą doniczkę z wężykiem zaklejasz pianką tak by końcówka wężyka wystawała niżej że ścianki . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi