dkf385 Napisano 2 Maja 2018 Share Napisano 2 Maja 2018 Chciałam się przywitać z wszystkimi miłośnikami i posiadaczami tych niezwykłych roślin. W temacie owadożerów jestem początkująca i na razie mam tylko kilka egzemplarzy, choć ogólnie doniczkowych mam w ilościach nieprzyzwoitych. Głownie posiadam małą kolekcję kaktusów i sukulentów, do te różne egzotyki, na czele z moimi ulubionymi eukaliptusami. Mięsożerne trafiły do mnie jako pocieszenia po zupełniej porażce z cytrusami, które zupełnie nie chciały u mnie rosnąć, ani nawet żyć. Do owadożerów podeszłam już z trochę większą rozwagą i na początek kupiłam kilka roślinek, żeby w ogóle zobaczyć jak się będą u mnie uczuły, wcześniej dowiadując się o nich trochę. Ku mojej wielkiej radości rosną bardzo ładnie i nie sprawiają mi żadnych trudności, wiec teraz pora na kolejne. I tak trafiłam na to forum (po ogólnym ogrodniczym widzę że jest to chyba najlepsze źródło informacji) aby się czegoś nauczyć i nabyć nowe okazy od pasjonatów, czyli z pewnego źródła. Pozdrawiam Agnieszka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 3 Maja 2018 Share Napisano 3 Maja 2018 Witamy nową członkinię mięsożernej społeczności! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi