dkf385 Napisano 3 Maja 2018 Share Napisano 3 Maja 2018 Na razie u mnie skromniutko i większość bez nazw, ale postanowiłam na początek spróbować jak te rośliny będą się u mnie czuły. Muchołówka chyba najzwyklejsza, zdjęcia z lata. Kapturnice, cała trójka obecnie, po zimie. Rosiczki od których wszytko się zaczęło, prawie wszystkie mam od nasionek. obecnie i latem Drosera intermedia Drosera capesis ALBA Drosera Lovellae I tłustosz staruszek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 3 Maja 2018 Share Napisano 3 Maja 2018 Ta intermedia też mi na capensisa wygląda. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dkf385 Napisano 3 Maja 2018 Autor Share Napisano 3 Maja 2018 Tak były podpisane nasionka, wyszła tylko jedna, zobaczymy czy się wybarwi na słońcu, jak pójdzie na dwór. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 3 Maja 2018 Share Napisano 3 Maja 2018 Ta "intermedia" to na 100% Drosera capensis . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dkf385 Napisano 3 Maja 2018 Autor Share Napisano 3 Maja 2018 A resztę też by mógł ktoś podpisać? Dla was nazwy takich zwyklaczków to pewne pikuś. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 3 Maja 2018 Share Napisano 3 Maja 2018 Pierwsza z kapturnic to Sarracenia purpurea ssp. venosa. Druga to krzyżówka, której nie będę próbował identyfikować, bo nie sposób być pewnym. 2 pierwsze rosiczki to Drosera spatulata. Trzecia to Drosera aliciae. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dkf385 Napisano 4 Maja 2018 Autor Share Napisano 4 Maja 2018 Dziękuję. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi