Dziki Napisano 5 Lipca 2006 Share Napisano 5 Lipca 2006 znalazłem u siebie stare akwarium i pomyslałem ze przyda się do zwiększenia wilgotnosci moim roślinkom ale czy takie rozwiazanie jakie zrobiłem zadziała??oto kilka fotek.. jak by ktos nie mugł dojżeć jak to jest zrobionę mogę opisać :mrgreen: a i jesli uwazacie to za zły pomysł to napiszcie jak wykozysta c to akwarium Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron84 Napisano 5 Lipca 2006 Share Napisano 5 Lipca 2006 ja bym tam jakies wiatraczki zamontowal bo moze byc roslinkom zbyt cieplo i moze Ci sie plesn pojawic (moze, nie musi ;P ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziki Napisano 5 Lipca 2006 Autor Share Napisano 5 Lipca 2006 no właśnie myslałem nad wiatracziem :grin: dzięki za rade..narazie kontroluje temperaturę i wilgotność..rano było dobrze(27*C 75% wilgotność) ale jak słońce zaczeło padac to nagle się zrobiło strasznie :cry: (37*C 20% wilgotnośc) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mort Napisano 5 Lipca 2006 Share Napisano 5 Lipca 2006 Ale nie wiem po co Ci akwrium/terrarium? Wg. mnie nadaję się ono głównie do dzbaneczników, heliamfor. Na pewno nie zaszkodzi roślinom (chyba że się ugotują jak będzie upał) ale nie jest raczej potrzebne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziki Napisano 5 Lipca 2006 Autor Share Napisano 5 Lipca 2006 bo nie wiem jak zwiększyć wilgotność powietrza :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mort Napisano 5 Lipca 2006 Share Napisano 5 Lipca 2006 Ale jakie tam trzymasz rośliny? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziki Napisano 5 Lipca 2006 Autor Share Napisano 5 Lipca 2006 rosiczki, tłustosze i kapturnice :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mort Napisano 5 Lipca 2006 Share Napisano 5 Lipca 2006 No to te rośliny nie potrzebują podwyższania wilgotności. Spokojnie poradzą sobie w warunkach domowych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziki Napisano 5 Lipca 2006 Autor Share Napisano 5 Lipca 2006 no ale w miejscu gdzie je trzymam mam 20-30% wilgotności :razz: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mort Napisano 5 Lipca 2006 Share Napisano 5 Lipca 2006 A myślisz, że u mnie jest więcej wilgotności? W domu zazwyczaj jest 10-50% wilgotności w zależności od pory roku. Ale rosiczki i muchołówki wcale nie potrzebują dużej wilgotności, potrzebują jak najwięcej światła!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_constantine Napisano 5 Lipca 2006 Share Napisano 5 Lipca 2006 Dziki jeszcze wpomniał że posiada Tłustosze... te rośłina potrzebują wilgotności i to conajmniej 60%. Chociażby dlatego rośłiny spokojnie mogą być w akwarium. Tylko ta nieszczęsna wentylacja- lepiej zrób coś w tym kierunku Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziki Napisano 5 Lipca 2006 Autor Share Napisano 5 Lipca 2006 dzikękiMort, jednak wyjmę je z tego akwarium :grin: a nie wiesz co mugłbym zrobić z akwarium?? :twisted: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 5 Lipca 2006 Share Napisano 5 Lipca 2006 rybki :: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziki Napisano 5 Lipca 2006 Autor Share Napisano 5 Lipca 2006 neo_constantine, też prawda tłustosze potrzebują tej wilgotności dlatego jak pojadę we wtorek do nepenti to gdzieś w stolicy kupię też wetyylatorek i chyba froggera :twisted: Ps.Shapi, podobają mi się ale nie lubiałbym się nimi opiekować a roślinkami lubie się opiekować i mi się podobają Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość killer88 Napisano 5 Lipca 2006 Share Napisano 5 Lipca 2006 dzikękiMorta nie wiesz co mugłbym zrobić z akwarium?? :twisted: mozesz dac mi ja sie nim chetnie zajme Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi