Skocz do zawartości

Moja improwizorka

Dziki

Rekomendowane odpowiedzi

znalazłem u siebie stare akwarium i pomyslałem ze przyda się do zwiększenia wilgotnosci moim roślinkom ale czy takie rozwiazanie jakie zrobiłem zadziała??oto kilka fotek..

dfe19f0021437dd6m.jpg

13531dbe5e811e7fm.jpg

deaf891b80224d7fm.jpg

jak by ktos nie mugł dojżeć jak to jest zrobionę mogę opisać :mrgreen:

a i jesli uwazacie to za zły pomysł to napiszcie jak wykozysta c to akwarium :wink:

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie myslałem nad wiatracziem :grin: dzięki za rade..narazie kontroluje temperaturę i wilgotność..rano było dobrze(27*C 75% wilgotność) ale jak słońce zaczeło padac to nagle się zrobiło strasznie :cry: (37*C 20% wilgotnośc)

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nie wiem po co Ci akwrium/terrarium?

Wg. mnie nadaję się ono głównie do dzbaneczników, heliamfor.

Na pewno nie zaszkodzi roślinom (chyba że się ugotują jak będzie upał) ale nie jest raczej potrzebne.

Odnośnik do odpowiedzi

A myślisz, że u mnie jest więcej wilgotności? W domu zazwyczaj jest 10-50% wilgotności w zależności od pory roku. Ale rosiczki i muchołówki wcale nie potrzebują dużej wilgotności, potrzebują jak najwięcej światła!!

Odnośnik do odpowiedzi

neo_constantine, też prawda tłustosze potrzebują tej wilgotności dlatego jak pojadę we wtorek do nepenti to gdzieś w stolicy kupię też wetyylatorek i chyba froggera :twisted:

Ps.Shapi, podobają mi się ale nie lubiałbym się nimi opiekować a roślinkami lubie się opiekować i mi się podobają :wink:

Odnośnik do odpowiedzi

Gość killer88
dzikękiMorta nie wiesz co mugłbym zrobić z akwarium?? :twisted:

mozesz dac mi ja sie nim chetnie zajme

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.