Dziki Napisano 5 Lipca 2006 Autor Share Napisano 5 Lipca 2006 no niewątpie ze byś się nim zaopiekował :razz: ale jednak mi się moze przydać :cool: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mort Napisano 5 Lipca 2006 Share Napisano 5 Lipca 2006 Nie kupuj foggera... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_constantine Napisano 5 Lipca 2006 Share Napisano 5 Lipca 2006 Ja mam dwa foggery. Aby wilgotność utrzymywała się cały czas muszą być non stop włączone. Podnoszą one wilgotność i to znacznie ale niestety nie jest to tanie rozwiązanie bo nasz fogger musiałby chodzić prawie cały czas... Tańszym i można nawet zaryzykować stwierdzeniem równie dobrym środkiem do utrzymania wilgotności jest keramzyt. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziki Napisano 5 Lipca 2006 Autor Share Napisano 5 Lipca 2006 Mort, czemu :?: neo_constantine, chyba masz rację jednak kupię sobie kremazyt :grin: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mort Napisano 5 Lipca 2006 Share Napisano 5 Lipca 2006 Fogger jest strasznie drogi i mało wydajny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigreg Napisano 5 Lipca 2006 Share Napisano 5 Lipca 2006 Witam, Pamietajcie ze wilgotnosc wzgledna i temperatura sa ze soba scisle powiazane. Nawet gdy z powietrza "nie ubywa" wilgoci to przy wzroscie temperatury wilgotnosc wzgledna blyskawicznie leci w dol. Zeby utrzymac stala wilgotnosc nalezaloby monitorowac temperature i w wypadku wzrostu temp. nawilzac dodatkowo powietrze, minusem jest samoczynny efekt odwrotny - przy spadku temperatury wilgotnosc wzgledna szybko wzrasta i gdy dojdzie do 100 % para wodna zaczyna sie skraplac i osadzac w postaci rosy. Wahan wilgotnosci tak czy owak nie unikniemy, ale wystarczy troche nadzorowac terra (nie przegrzewac i nie przechladzac) zeby wilgotnosc trzymala sie w miare akceptowalnych widelkach. PS. Tak, pracuje w branzy zwiazanej m.in. z klimatyzacja Grzesiek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziki Napisano 5 Lipca 2006 Autor Share Napisano 5 Lipca 2006 no to mamy znawcę :mrgreen: dzięki za radę sigreg Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snakers1 Napisano 7 Lipca 2006 Share Napisano 7 Lipca 2006 Ja mam rosiczki i muchołówki w akwarium na parapecie i jest dobrze... ale nie wiedziałem, że wilgotność tak idzie w dół wraz ze wzrostem temperatury :???: . Zamówiłem tłustosza i nie wiem czy da rade z taką wilgotnością w ciepłe i słoneczne dni... macie jakiś pomysł?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziki Napisano 7 Lipca 2006 Autor Share Napisano 7 Lipca 2006 to co i mi inni poradzili :razz: czyli :cool: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi