Darlington Napisano 21 Maja 2018 Share Napisano 21 Maja 2018 (edytowane) Witam. Mojej nie określonej gatunkowo kapturnicy z Kauflandu zaczął tak jakby gnić od stożka wzrostu kielich. Robi się żółty i przezroczysty. Widać czarny kształt (pewnie muche). Tydzień temu sflaczala mi gdyż zapomniałem ja podlać. Dodatkowo zaczęły schnąć jej kaptury, mimo iż staramsie podlewać co drugi dzień . Zauważyłem też że w jednym kielichu widać przez wlot muche z białym nalotem przypominającym wykwity soli. Proszę o pomoc. Zdjęcia dam za chwilę. Edytowane 21 Maja 2018 przez Darlington Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darlington Napisano 21 Maja 2018 Autor Share Napisano 21 Maja 2018 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darlington Napisano 21 Maja 2018 Autor Share Napisano 21 Maja 2018 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian.sze Napisano 21 Maja 2018 Share Napisano 21 Maja 2018 Wszystko jest w porządku. U kapturnic w miejscu, w którym jest trawiona mucha często zasycha liść i jest to normalne zjawisko, a wierzchołki kapturów zasychają po prostu ze starości Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darlington Napisano 21 Maja 2018 Autor Share Napisano 21 Maja 2018 Tyle że niemal wszystkie zasychają. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darlington Napisano 21 Maja 2018 Autor Share Napisano 21 Maja 2018 I te Stare i te młode. Ps.da się ja zidentyfikowac, czy to raczej jakas hybryda? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian.sze Napisano 21 Maja 2018 Share Napisano 21 Maja 2018 Widocznie to skutek tego przesuszenia rośliny. Kolejne liście nie bedą już zasychać. Możesz spać spokojnie! Co do identyfikacji to może być problem. Chyba, że ktoś potrafi stwierdzić czy to jakaś znana krzyżówka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darlington Napisano 22 Maja 2018 Autor Share Napisano 22 Maja 2018 Dziękuje, za pomoc. Pozostaje jeszcze sprawa nalotu na muszę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Browarski Napisano 22 Maja 2018 Share Napisano 22 Maja 2018 Dziękuje, za pomoc. Pozostaje jeszcze sprawa nalotu na muszę. To pewnie pleśń. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darlington Napisano 22 Maja 2018 Autor Share Napisano 22 Maja 2018 Co trzeba zrobić w takim przypadku? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian.sze Napisano 22 Maja 2018 Share Napisano 22 Maja 2018 Co trzeba zrobić w takim przypadku? Nic. To normalne, że złapana mucha się rozkłada Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darlington Napisano 22 Maja 2018 Autor Share Napisano 22 Maja 2018 Ok. Dziękuje wszystkim za pomoc. Temat do zamknięcia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi