Skocz do zawartości

Red piranha była wrakiem... ale teraz? [ewolucja muchołwki]

Rekomendowane odpowiedzi

;) Chiałbym tylko pokazać w tym poście jak zmieniła się moja muchołówka. Po przybyciu do mnie od razu ją zareklamowałem twierdząc że to już jest koniec. Uzyskałem jednak informację aby dać jej szansę - wsadzić do ziemi, może się uratuje.

Przyznacie że nie wyglądało to dobrze : ZDJĘCIE

Cierpliwość się opłaciła bo z tego co jest na 1 zdjęciu wedle mojej opini wyrosła prawdziwa piękność :) Muchołóka kompletnie się zmieniła, teraz wygląda tak : ZDJĘCIE

Odnośnik do odpowiedzi

W domu :). Dzięki Kober że sądzisz że jest to ładne wybarwienie. Czekam na świetlówki (Philips Aquarelle) - mają jutro przyjść. Pod tymi świetlówkami dopiero mi się chyba ładniej wybarwi :)

Choć nie mogę powiedzieć że ta moja jest "blada". Trzymam ją na południowo wschodnim oknie (bardziej na wschód). Na razie stoją na parapecie ale paludarium już niedługo będzie ich nowym domkiem :D

Odnośnik do odpowiedzi

pod swietlowkami tak bardzo Ci sie nie wybarwia . Z doswiadczenia wiem . Mam 2 swietlowki 18 W i do wybarwienia duzo nie daje . i chyba nie o wybarwienie tu chodzi tylko o proces fotosyntezy? zeby szybciej rosly

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne że nic bardziej nie wybarwi roślinki niż słońce. Ja może na brak słońca nie narzekam ale świetlówkę zakupiłem z konieczności. Jak już zapewne wiecie mam spore akwarium ale ono niestety stoi jakieś 2 metry od okna i światło słoneczne raczej nie dociera w takim stopniu jak do roślin stojących na parapecie tegoż okna.

W akwarium znajdą się tłustosze i dzbaneczniki )może i heliamphory jakieś ) zatem doświetlanie świetlówką jest konieczne, pomyślałem że mogłyby skorzystać z tej świetlówki inne moje rośliny - jak znajdzie się miejsce w tym gigancie :). Zakupiłem Philips Aquarelle 120cm - 36W, ale zastanawiam się też nad Day Glo 30W. Czy myślicie że sama Philiopsa świetlówka starczy ?

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.