neo_constantine Napisano 6 Lipca 2006 Share Napisano 6 Lipca 2006 Chiałbym tylko pokazać w tym poście jak zmieniła się moja muchołówka. Po przybyciu do mnie od razu ją zareklamowałem twierdząc że to już jest koniec. Uzyskałem jednak informację aby dać jej szansę - wsadzić do ziemi, może się uratuje. Przyznacie że nie wyglądało to dobrze : ZDJĘCIE Cierpliwość się opłaciła bo z tego co jest na 1 zdjęciu wedle mojej opini wyrosła prawdziwa piękność Muchołóka kompletnie się zmieniła, teraz wygląda tak : ZDJĘCIE Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 6 Lipca 2006 Share Napisano 6 Lipca 2006 widzisz neo nie tak łatwo zabić rośline ładnie wybarwiona Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4L!3n Napisano 6 Lipca 2006 Share Napisano 6 Lipca 2006 ladna red piranha tylko kiedy moja taka bedzie :cool: :sad: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloodman89 Napisano 6 Lipca 2006 Share Napisano 6 Lipca 2006 i co troche cierpliwosci moze zrobic z wraklu rosliny, pozazdroscic Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kober Napisano 6 Lipca 2006 Share Napisano 6 Lipca 2006 Gdzie ją trzymasz że tak ładnie Ci się wybarwiła :?: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_constantine Napisano 6 Lipca 2006 Autor Share Napisano 6 Lipca 2006 W domu . Dzięki Kober że sądzisz że jest to ładne wybarwienie. Czekam na świetlówki (Philips Aquarelle) - mają jutro przyjść. Pod tymi świetlówkami dopiero mi się chyba ładniej wybarwi Choć nie mogę powiedzieć że ta moja jest "blada". Trzymam ją na południowo wschodnim oknie (bardziej na wschód). Na razie stoją na parapecie ale paludarium już niedługo będzie ich nowym domkiem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4L!3n Napisano 6 Lipca 2006 Share Napisano 6 Lipca 2006 pod swietlowkami tak bardzo Ci sie nie wybarwia . Z doswiadczenia wiem . Mam 2 swietlowki 18 W i do wybarwienia duzo nie daje . i chyba nie o wybarwienie tu chodzi tylko o proces fotosyntezy? zeby szybciej rosly Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 6 Lipca 2006 Share Napisano 6 Lipca 2006 właśnie nic tak nie wybarwia jak słoneczko Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_constantine Napisano 6 Lipca 2006 Autor Share Napisano 6 Lipca 2006 Jasne że nic bardziej nie wybarwi roślinki niż słońce. Ja może na brak słońca nie narzekam ale świetlówkę zakupiłem z konieczności. Jak już zapewne wiecie mam spore akwarium ale ono niestety stoi jakieś 2 metry od okna i światło słoneczne raczej nie dociera w takim stopniu jak do roślin stojących na parapecie tegoż okna. W akwarium znajdą się tłustosze i dzbaneczniki )może i heliamphory jakieś ) zatem doświetlanie świetlówką jest konieczne, pomyślałem że mogłyby skorzystać z tej świetlówki inne moje rośliny - jak znajdzie się miejsce w tym gigancie . Zakupiłem Philips Aquarelle 120cm - 36W, ale zastanawiam się też nad Day Glo 30W. Czy myślicie że sama Philiopsa świetlówka starczy ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 6 Lipca 2006 Share Napisano 6 Lipca 2006 im więcej tym lepiej:) ale ja osobiście zamontowałbym zwykłą świetlówkę(różnica ceny ). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 6 Lipca 2006 Share Napisano 6 Lipca 2006 tak daj jedną zwykłą bo te roślinne mają dzwine kolory :???: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturMaly Napisano 8 Lipca 2006 Share Napisano 8 Lipca 2006 No naprawdę super ewolucja muchołwki, po pierwszym zdjęciu nie sądziłem że na drugim zobaczę aż taką piękną roślinkę A ile trwała ta ewolucja?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_constantine Napisano 8 Lipca 2006 Autor Share Napisano 8 Lipca 2006 ok 4 tygodni Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 8 Lipca 2006 Share Napisano 8 Lipca 2006 jak dla mnie to mało Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 8 Lipca 2006 Share Napisano 8 Lipca 2006 Roslinka zmienila sie nie do poznania :grin: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi