DeQu Napisano 12 Czerwca 2018 Share Napisano 12 Czerwca 2018 Witam od ok 3 mies mam muchołówkę, przez 2 miesiące była kolorowa i co kilka dni wypuszczała nowe pułapki... Miała nawet 2 pędy kwiatowe które zostały ucięte... A niestety od kilku dni, liście czarnieją, nawet te najmniejsze. Przestała ona wypuszczać nowe pułapki, liście wogule się nie wybarwiają... Dzisiaj pociągłem na pół czarną pułapkę z ziemi, okazało sie że od połowy była zielona a od strony bulwy była brązowa z pleśnią... Co mam zrobić ? (mogę wysłać zdjęcia) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morgan0504 Napisano 12 Czerwca 2018 Share Napisano 12 Czerwca 2018 Najprawdopodobniej przelana roślina czyli za dużo wody za mało słońca i ciepła czego efektem jest gnicie bulwy a w tym stadium grzyby rozwijają się jak przysłowiowe po deszczu. Żeby obiektywnie ocenić muchołówkę potrzebne jest zdjęcie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeQu Napisano 12 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2018 morgan0504 napisał: Najprawdopodobniej przelana roślina czyli za dużo wody za mało słońca i ciepła czego efektem jest gnicie bulwy a w tym stadium grzyby rozwijają się jak przysłowiowe po deszczu. Żeby obiektywnie ocenić muchołówkę potrzebne jest zdjęcie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeQu Napisano 12 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2018 morgan0504 napisał: Najprawdopodobniej przelana roślina czyli za dużo wody za mało słońca i ciepła czego efektem jest gnicie bulwy a w tym stadium grzyby rozwijają się jak przysłowiowe po deszczu. Żeby obiektywnie ocenić muchołówkę potrzebne jest zdjęcie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wksek Napisano 12 Czerwca 2018 Share Napisano 12 Czerwca 2018 Nic jej nie jest. Stare liście obsychają, stożek na zdjęciu widać cały. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeQu Napisano 12 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2018 wksek napisał: Nic jej nie jest. Stare liście obsychają, stożek na zdjęciu widać cały. O to chodzi ze te liście nie są stare, one się niedawno otworzyły dopiero, a tym najmniejszym, pułapki robią się czarne i odpadają, Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeQu Napisano 12 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2018 Ostatnio zauważyłem takiego małego robaczka, który skakał po ziemi... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi