Alusair Napisano 29 Czerwca 2018 Share Napisano 29 Czerwca 2018 Witam, mam problem z moją muchołówką, mam ją już od paru lat ale w tym roku po zimowaniu liście i pułapki które wypuszcza są bardzo małe. Cały czas stoi na oknie wschodnim, podlewana jest wodą demineralizowaną, pęd kwiatowy był ucięty od razu po pojawieniu się. Zawsze miała normalnej wielkości liści i pułapki a w tym roku maja może około 3 cm. Przesadzana była w zeszłym roku wczesną wiosną, podłoże to torf 4,5 ph i trochę żwirku akwarystycznego. Co mogę zrobić żeby zaczęła wypuszczać większe liście i pułapki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek199415 Napisano 5 Lipca 2018 Share Napisano 5 Lipca 2018 3cm to małe pułapki? na zdjęciu wygląda jakby miały po 3mm... a cała roślina ze 3 cm Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alusair Napisano 5 Lipca 2018 Autor Share Napisano 5 Lipca 2018 Cała roślina ma 3 cm. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek199415 Napisano 5 Lipca 2018 Share Napisano 5 Lipca 2018 Skoro masz ją od kilku lat, a jest wielkości 3cm to znaczy że stara roślina nie przetrwała zimowania i na wiosnę odbiła jakaś młoda roślinka która podzieliła się ze starej bulwy... Raczej nic nie zrobisz (rok temu miałem tak samo przez zaniedbanie podczas zimowania) maleństwo rośnie od nowa... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi