Skocz do zawartości

plapka mucholowki nie Reaguje dlaczego ?

Alexandra199

Rekomendowane odpowiedzi

Podrażnione zostały włoski w pułapce, przynajmniej 3 razy?

Dwukrotne podrażnienie powinno wystarczyć.

@Alexandra199 Czy problem niezamykania się pułapek występuje u wszystkich liści muchołówki czy tylko u jednego?

Odnośnik do odpowiedzi

Dwukrotne podrażnienie powinno wystarczyć.

@Alexandra199 Czy problem niezamykania się pułapek występuje u wszystkich liści muchołówki czy tylko u jednego?

U jedej ale na nastepny dzien zauwazylam ze Jak mucha chodzila po Plapce to zbyt powoli sie zamknela i mucha zdarzyla uciec a nastepna wogole nie reagowala wiec wychodzi na to ze 3 Plaapki juz nie Reaguja jak powinne. Mam dwie mucholapki jedno Moja super dynamicznie Lapie owady a wlasnie ta mucholapka Co nie Reaguje wzielam od znajomego

Odnośnik do odpowiedzi

U jedej ale na nastepny dzien zauwazylam ze Jak mucha chodzila po Plapce to zbyt powoli sie zamknela i mucha zdarzyla uciec a nastepna wogole nie reagowala wiec wychodzi na to ze 3 Plaapki juz nie Reaguja jak powinne. Mam dwie mucholapki jedno Moja super dynamicznie Lapie owady a wlasnie ta mucholapka Co nie Reaguje wzielam od znajomego

Brak szybkiej reakcji na podrażnienie włosków czuciowych może mieć związek z różnymi czynnikami, jednak niekoniecznie musi świadczyć o złej kondycji rośliny. Zdjęcie muchołówki być może wiele powiedziałoby.

Proponuję jednak w miejsce zamartwiania się błahostkami solidnie popracować nad ortografią i interpunkcją, bo ta pozostawia wiele do życzenia.

Poniżej przykład sprawnej muchołapki, nie reagującej jednak samodzielnie na obecność owadów:

TEA000163_mucholapka_3.jpg

Odnośnik do odpowiedzi