Alexandra199 Napisano 29 Lipca 2018 Share Napisano 29 Lipca 2018 Witam was I mam dla was pytanie ktore jest dla mnie Bardzo wazne. Papka mucholowki nie Reaguje na nic. Plapka jest czysta Zielona i Bardzo dojrzala nie widze by liscie jej czarnialy Lub cokolwiek .. Dlaczego ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 29 Lipca 2018 Share Napisano 29 Lipca 2018 Podrażnione zostały włoski w pułapce, przynajmniej 3 razy? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 30 Lipca 2018 Share Napisano 30 Lipca 2018 Podrażnione zostały włoski w pułapce, przynajmniej 3 razy? Dwukrotne podrażnienie powinno wystarczyć. @Alexandra199 Czy problem niezamykania się pułapek występuje u wszystkich liści muchołówki czy tylko u jednego? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alexandra199 Napisano 30 Lipca 2018 Autor Share Napisano 30 Lipca 2018 Dwukrotne podrażnienie powinno wystarczyć. @Alexandra199 Czy problem niezamykania się pułapek występuje u wszystkich liści muchołówki czy tylko u jednego? U jedej ale na nastepny dzien zauwazylam ze Jak mucha chodzila po Plapce to zbyt powoli sie zamknela i mucha zdarzyla uciec a nastepna wogole nie reagowala wiec wychodzi na to ze 3 Plaapki juz nie Reaguja jak powinne. Mam dwie mucholapki jedno Moja super dynamicznie Lapie owady a wlasnie ta mucholapka Co nie Reaguje wzielam od znajomego Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 31 Lipca 2018 Share Napisano 31 Lipca 2018 U jedej ale na nastepny dzien zauwazylam ze Jak mucha chodzila po Plapce to zbyt powoli sie zamknela i mucha zdarzyla uciec a nastepna wogole nie reagowala wiec wychodzi na to ze 3 Plaapki juz nie Reaguja jak powinne. Mam dwie mucholapki jedno Moja super dynamicznie Lapie owady a wlasnie ta mucholapka Co nie Reaguje wzielam od znajomego Brak szybkiej reakcji na podrażnienie włosków czuciowych może mieć związek z różnymi czynnikami, jednak niekoniecznie musi świadczyć o złej kondycji rośliny. Zdjęcie muchołówki być może wiele powiedziałoby. Proponuję jednak w miejsce zamartwiania się błahostkami solidnie popracować nad ortografią i interpunkcją, bo ta pozostawia wiele do życzenia. Poniżej przykład sprawnej muchołapki, nie reagującej jednak samodzielnie na obecność owadów: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek199415 Napisano 31 Lipca 2018 Share Napisano 31 Lipca 2018 Podłączę się pod temat. Wszystkie moje muchołówki trzymane w tych samych warunkach bardzo szybko się zamykają oprócz jednego Microdenta. Czy to normalne dla tego kultywaru? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi