Iglacy Napisano 15 Sierpnia 2018 Share Napisano 15 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam wszystkich! Moja przyjaciółka (świeżo po studiach informatycznych) potrzebowuje pomysłów na rozwój swoich umiejętności kodowania i programowania - zaproponowałem jej stworzenie aplikacji webowej odwołującej się do tematów naszych roślin owadożernych. Przyjęła to z dużym zainteresowaniem i jest cała chętna, aby taką stronę napisać I tu pojawia się moje pytanie do Was - może macie jakieś ciekawe pomysły na takowy projekt? Jakieś specjalne funkcje, którymi miałaby się charakteryzować taka aplikacja w formie strony internetowej? Może potrzebujecie jakiś opcji, które usprawniłyby Wam tworzenie growlist, kontrolowanie stanu Waszych roślin, warunków jakie im zapewniacie? Im więcej interesujących i świeżych pomysłów tym lepiej, bo będzie mogła dziewczyna poćwiczyć, a może i stworzyć coś przydatnego dla nas wszystkich? Pozdrawiam! Edytowane 15 Sierpnia 2018 przez Iglacy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adivip125 Napisano 15 Sierpnia 2018 Share Napisano 15 Sierpnia 2018 Dobry pomysł poza grow-listą mógłby być jakiś kalendarz do wpisywania wydarzeń przez hodowcę. Może apka mogłaby śledzić temperatury w danym regionie i na podstawie wartości progowej ustawionej przez hodowcę mogłaby określić kiedy wypadałoby pochować rośliny do domu albo kiedy możnaby rozpocząć zimowanie możliwość dodawania zdjęć roślin, możliwość prowadzenia prostej kroniki, hmm... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inżynier Napisano 15 Sierpnia 2018 Share Napisano 15 Sierpnia 2018 Kiedyś na forum działała tutaj (może jeszcze działa) mapa hodowców - dobrowolne oznaczanie się na mapie Polski pozwoliłoby chyba na sprawniejszą wymianę roślin między osobami, które je uprawiają. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 16 Sierpnia 2018 Share Napisano 16 Sierpnia 2018 Mi by pasowała stronka z opisami roślin tak jak centrum botaniki alternatywnej której już nie ma Hodowcy tworzyliby opisy roślin a admin by je tylko akceptował i dodawał . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inżynier Napisano 16 Sierpnia 2018 Share Napisano 16 Sierpnia 2018 Zdecydowanie, Maks02, zdecydowanie! Centrum botaniki alternatywnej to było źródło wiedzy o roślinach owadożernych na poziomie niesamowicie wysokim, perełka w całym internecie! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 16 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2018 Już skontaktowałem się z użytkownikiem hddk. Jeśli uda się do niego dotrzeć to porozmawiam z nim o udostępnieniu bazy danych z jego strony na rzecz aplikacji Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły lub prośby? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 17 Sierpnia 2018 Share Napisano 17 Sierpnia 2018 Już skontaktowałem się z użytkownikiem hddk. Jeśli uda się do niego dotrzeć to porozmawiam z nim o udostępnieniu bazy danych z jego strony na rzecz aplikacji Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły lub prośby? Może jakieś porządne poradniki co do wysiewu dzbanków, helek i innych nieco bardziej trudniejszych roślin ? W internecie na stronach anglojęzycznych są porządne poradniki jak to zrobić więc dlaczego by nie mieć takich informacji po polsku na jednej stronie z innymi poradnikami i opisami? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi