Skocz do zawartości

Małe pułapki muchołówki.

Sheenigame

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Udzielam się na forum po dłuższej przerwie. Moja muchołówka rośnie naprawdę szybko, codziennie doglądam nowych, maleńkich wyrastających listków. Ostatnio jednak moją uwagę zwróciła jedna rzecz. A mianowicie, pułapki, które wyrastają dość małe. Gdy ją kupiłam, były duże. Podlewam wodą demineralizowaną, światło raczej ma odpowiednie. Co może to powodować? Na zdjęciu widać, że na jednej z pułapek widnieje brązowa plama, roślinka była poparzona, ale to już dział zamknięty. post-7887-1535221837_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Po wybarwieniu i ogólnym wyglądzie rośliny wnosiłbym raczej, że stoi w jakiejś ciemnicy.

Wydawało mi się, że dostarczam jej odpowiednie oświetlenie. Chyba rzeczywiście muszę znaleźć lepsze miejsce. Czy po zapewnieniu pełnego słońca, wszystko wróci do normy? Ostatnio dużo podróżuję, a nie mam co z rośliną zrobić, więc jestem zmuszona zabierać ją ze sobą. Dziś będę już w domu, gdzie posiadam południowy parapet, powinno być ok.

Odnośnik do odpowiedzi

Wydawało mi się, że dostarczam jej odpowiednie oświetlenie. Chyba rzeczywiście muszę znaleźć lepsze miejsce. Czy po zapewnieniu pełnego słońca, wszystko wróci do normy? Ostatnio dużo podróżuję, a nie mam co z rośliną zrobić, więc jestem zmuszona zabierać ją ze sobą. Dziś będę już w domu, gdzie posiadam południowy parapet, powinno być ok.

Powinno wrócić do normy aczkolwiek nie z dnia na dzień. To raczej kwestia tygodni aby zmiany zaczęły być zauważalne.

Odnośnik do odpowiedzi