antonina Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 Cześć wszystkim! Jestem właścicielką dzbanecznika od kwietnia, kupiłam go podczas targów roślin owadożernych. Rośnie mi w szalonym tempie (nawet zakwitł), jednak miesiąc temu w wodzie po podlaniu przelewowym zaobserwowałam dwie glisty / dżdżownice. Z czasem pojawiało się ich więcej, praktycznie raz na tydzień pojawiały się nowe. W pewnym momencie było ich kilkanaście malutkich. Pojawiają się do tej pory. Myślałam o przesadzeniu zwłaszcza że wyrosły w doniczce kolejne 3 pędy, jednak martwię się czy nie jest za późno na to. Co Nie wiem co zrobić w takiej sytuacji, pomóżcie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 Cześć wszystkim! Jestem właścicielką dzbanecznika od kwietnia, kupiłam go podczas targów roślin owadożernych. Rośnie mi w szalonym tempie (nawet zakwitł), jednak miesiąc temu w wodzie po podlaniu przelewowym zaobserwowałam dwie glisty / dżdżownice. Z czasem pojawiało się ich więcej, praktycznie raz na tydzień pojawiały się nowe. W pewnym momencie było ich kilkanaście malutkich. Pojawiają się do tej pory. Myślałam o przesadzeniu zwłaszcza że wyrosły w doniczce kolejne 3 pędy, jednak martwię się czy nie jest za późno na to. Co Nie wiem co zrobić w takiej sytuacji, pomóżcie Od kogo roslina zostala zakupiona? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antonina Napisano 4 Listopada 2018 Autor Share Napisano 4 Listopada 2018 Od firmy Roraima na targach roślin owadożernych Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 Od firmy Roraima na targach roślin owadożernych Wypowiedzi na temat jakosci i oceny podloza rezerwuje dla najwiekszych "fanow" firmy :D Przesadz rosline do torfu kwasnego z perlitem i powinno byc dobrze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antonina Napisano 4 Listopada 2018 Autor Share Napisano 4 Listopada 2018 Nie jest na to za późno, czytałam, że przesadzanie powinno się robić dopiero wiosną? I czy oczyścić korzenie maksymalnie z tej 'złej' ziemi i dopiero dać do nowej? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 Nie jest na to za późno, czytałam, że przesadzanie powinno się robić dopiero wiosną? I czy oczyścić korzenie maksymalnie z tej 'złej' ziemi i dopiero dać do nowej? Jesli nie doswietlasz a roslinie nie dzieje sie nic zlego to mozesz poczekac do wiosny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 Cześć wszystkim! Jestem właścicielką dzbanecznika od kwietnia, kupiłam go podczas targów roślin owadożernych. Rośnie mi w szalonym tempie (nawet zakwitł), jednak miesiąc temu w wodzie po podlaniu przelewowym zaobserwowałam dwie glisty / dżdżownice. Z czasem pojawiało się ich więcej, praktycznie raz na tydzień pojawiały się nowe. W pewnym momencie było ich kilkanaście malutkich. Pojawiają się do tej pory. Myślałam o przesadzeniu zwłaszcza że wyrosły w doniczce kolejne 3 pędy, jednak martwię się czy nie jest za późno na to. Co Nie wiem co zrobić w takiej sytuacji, pomóżcie Czy naprawdę nie odróżniasz glisty od dżdżownicy? Chyba padliśmy ofiarami żartu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zim_pawel Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 Cześć wszystkim! Jestem właścicielką dzbanecznika od kwietnia, kupiłam go podczas targów roślin owadożernych. Rośnie mi w szalonym tempie (nawet zakwitł), jednak miesiąc temu w wodzie po podlaniu przelewowym zaobserwowałam dwie glisty / dżdżownice. Z czasem pojawiało się ich więcej, praktycznie raz na tydzień pojawiały się nowe. W pewnym momencie było ich kilkanaście malutkich. Pojawiają się do tej pory. Myślałam o przesadzeniu zwłaszcza że wyrosły w doniczce kolejne 3 pędy, jednak martwię się czy nie jest za późno na to. Co Nie wiem co zrobić w takiej sytuacji, pomóżcie Jeżeli to są dżdżownice ( glisty to występują w organiźmie zwierząt) to nie masz się czym tak naprawdę przejmować. Dżdżownice odżywiają się martwą materią organiczną i spulchniają ziemię dlatego działają nawet na plus. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antonina Napisano 5 Listopada 2018 Autor Share Napisano 5 Listopada 2018 Jeżeli to są dżdżownice ( glisty to występują w organiźmie zwierząt) to nie masz się czym tak naprawdę przejmować. Dżdżownice odżywiają się martwą materią organiczną i spulchniają ziemię dlatego działają nawet na plus. Dziękuje bardzo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 5 Listopada 2018 Share Napisano 5 Listopada 2018 Jeżeli to są dżdżownice ( glisty to występują w organiźmie zwierząt) to nie masz się czym tak naprawdę przejmować. Dżdżownice odżywiają się martwą materią organiczną i spulchniają ziemię dlatego działają nawet na plus. A co z azotem ktory produkuja te robaczki?Zawsze myslalem ze szkodzi roslinie owadozernej. Ja bym i tak zmienil podloze bo jesli sa tam dzdownice to moze byc tam wszystko np: ziemia z ogrodka z ktora wlasnie te robaczki mogly przyjsc. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi