Cephalotus Napisano 9 Maja 2023 Share Napisano 9 Maja 2023 Co to za dzbanecznik? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon_pl Napisano 9 Maja 2023 Autor Share Napisano 9 Maja 2023 Cześć. Trzy pierwsze to N. fusca, a ostatni to N. burbidgeae Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 10 Maja 2023 Share Napisano 10 Maja 2023 Bardzo ładne. Mnie dzbaneczniki nie lubią, tylko N. hamata mnie toleruje i rośnie, reszta niestety poszła w lepsze ręce. Ale kiedyś chciałbym mieć choćby kilka, bo są prześliczne. Pamiętam, fascynację, jak rósł wąs i dzbanek N. maxima, to było przefantastyczne uczucie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lemon Napisano 10 Maja 2023 Share Napisano 10 Maja 2023 9 godzin temu, Cephalotus napisał: tylko N. hamata mnie toleruje i rośnie Szczęście w nieszczęściu, bo hamata to jeden z trudniejszych w uprawie i wolniej rosnących dzbaneczników. Masz go w terrarium? Duży już jest? @Szymon_plCzym robisz zdjęcia? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon_pl Napisano 10 Maja 2023 Autor Share Napisano 10 Maja 2023 (edytowane) 9 godzin temu, Cephalotus napisał: Bardzo ładne. Mnie dzbaneczniki nie lubią, tylko N. hamata mnie toleruje i rośnie, reszta niestety poszła w lepsze ręce. Ale kiedyś chciałbym mieć choćby kilka, bo są prześliczne. Pamiętam, fascynację, jak rósł wąs i dzbanek N. maxima, to było przefantastyczne uczucie. Dziekuję. Za to u mnie tylko dzbaneczniki. Próbowałem rosiczek, cefali, muchole i nic z tego :(. A tak po za tym to mi dobrze rosną Hoya, philodendrony :). 34 minuty temu, lemon napisał: @Szymon_plCzym robisz zdjęcia? Panasonic Lumix LX-15, kompakcik Edytowane 10 Maja 2023 przez Szymon_pl Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lemon Napisano 10 Maja 2023 Share Napisano 10 Maja 2023 18 minut temu, Szymon_pl napisał: Lumix LX-15 Głęboko musisz "wchodzić" do terrarium, żeby cyknąć dobre zdjęcie? Ja robię telefonem i nieraz wychodzą świetne fotki, ale co się muszę nagimnastkować, to moje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi