Skocz do zawartości

Owadożery Szymona

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 110
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Bardzo ładne. Mnie dzbaneczniki nie lubią, tylko N. hamata mnie toleruje i rośnie, reszta niestety poszła w lepsze ręce. Ale kiedyś chciałbym mieć choćby kilka, bo są prześliczne. Pamiętam, fascynację, jak rósł wąs i dzbanek N. maxima, to było przefantastyczne uczucie.

Odnośnik do odpowiedzi

9 godzin temu, Cephalotus napisał:

tylko N. hamata mnie toleruje i rośnie

Szczęście w nieszczęściu, bo hamata to jeden z trudniejszych w uprawie i wolniej rosnących dzbaneczników. Masz go w terrarium? Duży już jest?

@Szymon_plCzym robisz zdjęcia?

Odnośnik do odpowiedzi

Napisano (edytowane)
9 godzin temu, Cephalotus napisał:

Bardzo ładne. Mnie dzbaneczniki nie lubią, tylko N. hamata mnie toleruje i rośnie, reszta niestety poszła w lepsze ręce. Ale kiedyś chciałbym mieć choćby kilka, bo są prześliczne. Pamiętam, fascynację, jak rósł wąs i dzbanek N. maxima, to było przefantastyczne uczucie.

Dziekuję. Za to u mnie tylko dzbaneczniki. Próbowałem rosiczek, cefali, muchole i nic z tego :(. A tak po za tym to mi dobrze rosną Hoya, philodendrony :).

34 minuty temu, lemon napisał:

@Szymon_plCzym robisz zdjęcia?

Panasonic Lumix LX-15, kompakcik ;)

Edytowane przez Szymon_pl
Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, Szymon_pl napisał:

Lumix LX-15

Głęboko musisz "wchodzić" do terrarium, żeby cyknąć dobre zdjęcie? Ja robię telefonem i nieraz wychodzą świetne fotki, ale co się muszę nagimnastkować, to moje. :) 

Odnośnik do odpowiedzi