Matrixuss Napisano 21 Listopada 2018 Share Napisano 21 Listopada 2018 Hejka, od tygodnia mam w domu nasiona i wszystko co potrzebne do kiełkowania muchołówki... Oprócz temperatury. Podobno najlepsza to 20-25° a w domu rekordoeo zimą mam max 20° Czy w niniejszej temperaturze wyrośnie cos z tego? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 22 Listopada 2018 Share Napisano 22 Listopada 2018 Bez chłodnej stratyfikacji słabo to widzę, chyba że masz dostęp do kwasu giberelinowego. Nasiona można nawet przestratyfikować w lodówce w woreczku strunowym na wilgotnym papierze. Nugdy tak nie robiłem, ale jeżeli nie masz innej alternatywy, to warto i to spróbować. Może inni użytkownicy będą mieli jakieś inne pomysły. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matrixuss Napisano 22 Listopada 2018 Autor Share Napisano 22 Listopada 2018 Bez chłodnej stratyfikacji słabo to widzę, chyba że masz dostęp do kwasu giberelinowego. Nasiona można nawet przestratyfikować w lodówce w woreczku strunowym na wilgotnym papierze. Nugdy tak nie robiłem, ale jeżeli nie masz innej alternatywy, to warto i to spróbować. Może inni użytkownicy będą mieli jakieś inne pomysły. Czyli jak użyje tego kwasu to nawet bez stratyfikacji i nie za ciepłej temperatury cos urosło by? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomyyy Napisano 22 Listopada 2018 Share Napisano 22 Listopada 2018 Zimą najcieplejsze miejsca są to ; -Łazienka -Kotłownia Wiec osobiście wybrałbym jedno miejsce z tych, na parapet bęc i gotowe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi