Skocz do zawartości

Głupia sprawa

Gość Tomek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Tomek

Kupiłem sobie sarracenie flava var.flava ... po krotkim czasie zaczał bawić się nią mój młodszy brat, włożył do niej kawałek mięsa albo szynki jakiejś nie widać zabardzo ale dał za duży kawałek i to mięso się zaklinowało z 5 cm od kaptorka - co mam teraz zrobić jak niemoge tego wyjąć?? roślinka jakoś zgnije czy to strawi ?/

Odnośnik do odpowiedzi

Najprawdopodobniej padnie ta pulapka,sprobuj moze penseta wyciagnac ten kawalek miesa, proponuje pilnowac mlodsze rodzenstwo bo jak wiemy dzieci maja 1000 pomyslow na minute albo i wiecej i nieumyslnie moga zaszkodzic roslince :grin:
Odnośnik do odpowiedzi

Ach to Ty Tomek pisałeś mi na gg o tej sprawie. Ja słyszałem inną wersje a mianowicie koleżanka Ci włożyła to mięso do pułapki :wink: . Mówiłeś że próbowałeś wyjąć ją cyrklem, jeśli nie daje się wyciągnąć tego mięsa zacznie ono najprawdopodobniej ,plśnieć,gnić a pułapka prawdopodobnie razem z tym mięchem. Wtedy obetnij całą pułapkę...

Odnośnik do odpowiedzi

najpierw koleżanka, potem brat - coś mi śmierdzi w tej sprawie - i nie jest to mięso :razz:

ale nie przejmuj się - jeden stracony listek nie zabiję roślinki a chociaż czegoś się nauczysz (nauka to potęgi klucz :lol: )

Odnośnik do odpowiedzi

Gość killer88
A czy dopuszczalne jest wogule dokarmianie roślin owadożernych np. kiełbasą ?  :neutral:

NIE

Odnośnik do odpowiedzi

Bakteria, rośliny owadożerne nie łapią owadów aby najeść się mięsa, lecz aby pozyskać w ten sposób azot. Ja na biologi nauczyłem się takie tabelki, więc i radzę się tobie jak i innym nauczyć, albo żeby chociaż coś wiedzieć :P :

Rośliny owadożerne żyją na bagnach i torfowiskach, które są ubogie w azot. Dzięki chwytaniu i trawieniu owadów uzupełniają ten składnik w swoim organiźmie.

To tak w skrócie, ale to jest najważniejsze, bo że wytwarzają pułapki to chyba każdy wie.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.