ulcia Napisano 22 Lutego 2019 Share Napisano 22 Lutego 2019 We wtorek dotarła do mnie przesyłka z tłustoszem (chyba weser). Roślina duża, w doniczce z podłożem torfowym i bardzo mokrym. Chyba tłustosze tego nie lubią, ja jeszcze zielona jestem w temacie, ale na moje oko nie wygląda najlepiej. Zdjęcia z wczoraj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 22 Lutego 2019 Share Napisano 22 Lutego 2019 Moim zdaniem przelana.Narazie bym nie podlewał. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulcia Napisano 22 Lutego 2019 Autor Share Napisano 22 Lutego 2019 Dzięki, tak myślałam. A teraz pytanie czy zmienić podłoże na jakąs mieszankę, jeśli tak to jaką. Czy czekać aż przeschnie i obserwować. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tnt112 Napisano 22 Lutego 2019 Share Napisano 22 Lutego 2019 Jeśli chcesz przesadzać to jest to dobry moment. Roślina i tak jest zestresowana po wysyłce i tak potrzebuje lekkiej aklimatyzacji w nowym miejscu. Co więcej z tłustoszami nie ma dużo zabawy przy przesadzaniu . Co do podłoża bym dał Torf : perlit , 2:1, opcjonalnie + czysty, wypłukany piasek. Ale niech ktoś jeszcze się wypowie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulcia Napisano 22 Marca 2019 Autor Share Napisano 22 Marca 2019 Dzięki Wam za rady. Tłustosza przesadziłam i chyba mu dobrze bo rośnie i już poluje. Udało mi się też wyhodować dziecię z listka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi