Paweluu Napisano 9 Kwietnia 2019 Share Napisano 9 Kwietnia 2019 Witam. Kilka miesięcy temu kupiłem na allegro zestaw nasion 4x owadożernych. Rosiczki wykiełkowały ładnie, następne było "coś" z czarnych nasion co ma być muchołówką dionaea muscipula i kapturnica. To coś co miało być muchołówką ma już kilka cm i nie przypomina jej w żadnym przypadku. Szukałem w internecie jakichś zdjęć i nic mi nie pasuje. Moje pytanie dotyczy właśnie zidentyfikowania tej oto rośliny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wksek Napisano 9 Kwietnia 2019 Share Napisano 9 Kwietnia 2019 Nie jest to żadna roślina owadożerna, identyfikacji się nie podejmuję. Tutaj masz temat o podobnych przypadkach >>>KLIK<<< Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veleslav Napisano 9 Kwietnia 2019 Share Napisano 9 Kwietnia 2019 (edytowane) To jest siewka orlika (Aquilegia). Edytowane 9 Kwietnia 2019 przez Veleslav Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweluu Napisano 12 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2019 To jest siewka orlika (Aquilegia). Dzięki. Ładny kwiatek, choć też nie wiadomo co wyrośnie. Na szczęście rosiczki wykiełkowały ładnie, została jeszcze kapturnica, mam nadzieję że ona jest prawdziwa (jeśli w ogóle wykiełkuje). Teraz na pewno będę bardziej ostrożny, dzięki za pomoc ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi