killer_88 Napisano 24 Kwietnia 2019 Share Napisano 24 Kwietnia 2019 Witam. Naczytałem się ostatnio o złym wpływie perlitu jako dodatku do podłoża. Postanowiłem więc zastosować piasek/żwir. Czy ten akwarystyczny widoczny na foto nadaje się? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikus08 Napisano 24 Kwietnia 2019 Share Napisano 24 Kwietnia 2019 Tak. Żwir rzeczny jest obojętny dla gleby. Jedynie co, to ja na Twoim miejscu zastosowałbym dodatkowo drobniejszą frakcję. Doszczelniając stos okruchowy kruszywem zapobiegniesz wypełnieniu wolnych przestrzeni przez torf co poprawi warunki powietrzno-wodne co z kolei jest celem stosowania dodatków do torfu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killer_88 Napisano 24 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2019 Frakcje 1.4-2 ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radekx662 Napisano 28 Kwietnia 2019 Share Napisano 28 Kwietnia 2019 Ja mam u siebie w 2 muchołówkach torf z perlitem i po zmienie wlasnie na to ziemie dopiero konkretnie odżyły Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi